Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Esenyurt Üniversitesi ve Esenyurt Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen konferansta, Esenyurt Verem Savaş Dispanseri Sorumlu Hekimi Atilla Sarı, öğrencilere verem hastalığının doğuracağı sonuçları ve alınması gereken önlemleri hazırlamış olduğu sunumla öğrencilere aktardı. Kanayan bir yara olan veremin bulaşma yollarına değinen Dr. Atilla Sarı veremden korunma yönleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Bilsen Sirmen ve Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Candaş Ender Sevindi konu ile ilgili bilgi paylaşımında bulunarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ebru Aydın, bu tarz eğitimlerin ülkemizdeki sağlık sorunlarını en aza indireceğini belirterek seminer programına katılan üniversite öğrencisine katılım belgesini takdim etti.
Veremle Mücadele Seminer programı sonunda Esenyurt Belediyesi ve ÖzelEsencan Hastanesi arasında yapılan anlaşma ile programa katılan öğrencilere Esenyurt Belediyesi’nin aracılığıyla ücretsiz olarak akciğer grafisiçekildi.