Pazaryolu ilçesi yönüne seyir halinde olan ve sürücüsü henüz tespit edilemeyen dinamit yüklü kamyon, Erzurum-Rize kara yolunun Özbağ Mahallesi'ndeki Yukarı Özbağ Tünelleri mevkisinde yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı.

DİNAMİTLER ÇEVREYE DÖKÜLDÜ

Kamyondaki Turgut Çetin ile amcası Kenan Çetin öldü. Kamyonda taşınan dinamit paketleri ise yola döküldü. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi gönderildi. Polis ve AFAD ekipleri, bölgede güvenlik tedbirleri alarak çevreye saçılan dinamitleri toplayıp aracı kaldırdı.

4 TON DİNAMİT
Eskişehir'den gelen kamyonun içerisinde yaklaşık 4 ton dinamit, dinamitler için kullanılan 10 ton 300 kilogram jel ile kilometrelerce uzunluğunda kablo bulunduğu kaydedildi.

Kamyonun dinamit ve diğer malzemeleri bölgedeki yol ve tünel çalışmalarında kullanılmak üzere Eskişehir'den alıp Erzurum'un Pazaryolu ilçesindeki depoya aktarmak üzere taşıdığı ve söz konusu depoya yaklaşık 35 kilometre kala şarampole yuvarlandığı açıklandı. Olayın ardından Erzurum-Rize kara yolu trafiğe kapandı.