Öztrak, yapmış olduğu açıklamasında "Osman Öcalan yeniden ortaya çıktıysa anlaşılan ufukta seçim var. Cumhurbaşkanı danışmanının PKK elebaşının kardeşiyle görüşmesi bizi şaşırtmıyor" şeklinde konuştu.

DİPLOMALI GENÇLER İŞ BULAMIYOR

Gündemdeki olaylara ilişkin de bir takım değerlendirmelerde bulunan Öztrak, çift diplomalı gençlerin iş bulmakta zorluk yaşadığının altını çizerek, şu açıklamaları yaptı:

"Saray sosyetesinin sahte diploma kullandığı mahkeme kararıyla sabit beslemeleri, Kamu bankalarına yönetim kurulu üyesi atanıyor. Peki, tecrübeli bankacıları bir telefonla işten attıran, BDDK yönetimi bu arada ne yapıyor? Hiçbir şey yapmıyor. Kurumlardaki ve kurallardaki çöküş devlet krizini derinleştiriyor"

SARAYDAKİ YEMEĞİ ELEŞTİRDİ

Gündemde bomba etkisi yaratan saraydaki müzikli ziyaretle ilgili eleştirilerini de listeleyen Öztrak, "Salgın yüzünden vatandaşlar eşinin, dostunun, akrabasının cenazesine bile gidemiyor. Düğün dernek yapmak yasak, dışarı çıkan ceza yiyor, bu millete yasak olan saraya serbest. Millet canıyla uğraşırken bu eğlence ne anlama geliyor? Biz kaç zamandır söylüyoruz, milleti görmüyorlar, milletle aralarındaki mesafe o kadar uzak ki milletin sesini duymuyorlar. Bir de o görüntülere bakınca insan, sosyal-mesafe falan kalmamış, çoğu maske takmıyor. Acaba aşılar milletten önce saray sosyetesine mi yapıldı diye düşünmeden edemiyor. Saray kibirlisinde ve masadakilerin çoğunda maske yoktu" dedi.

"OSMAN ÖCALAN İLE GÖRÜŞEN CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI KİM?"

Osman Öcalan'ın yeniden ortaya çıkmasıyla birlikte ufukta seçim olabileceğine temas ederek "Kim bu Osman Öcalan ile görüşen Cumhurbaşkanı danışmanı?" diyerek, şunları söyledi:

"Osman Öcalan yeniden ortaya çıktıysa anlaşılan ufukta seçim var. Teröristlere çadır mahkemeleri kuran, Oslo'da onlarla onlarla masaya oturan, valilere teröristlere dokunma talimatı veren, şehirlerimizde bombalar yığılırken hendekler kazılırken görmezden gelen, mahalli idare seçimlerinde İmralı mektuplarından medet uman terörist başının kardeşini devletin televizyonlarına çıkaran çamur ittifakıydı. Bunlar bizi şaşırtmıyor ama şunuda sormamız lazım kim bu Osman Öcalan ile görüşen cumhurbaşkanı danışmanı? Bu soruların esas muhatabı kendisine yerli ve milli diyen bu koalisyonun ufak ortağıdır. Sarayın bekçisinin bu görüşmeden haberi var mıdır? Acaba bahçeli Bu danışmana görüşme için icazet vermiş midir? Eğer haberi yoksa icazet de vermediyse şimdi ne yapmayı düşünmektedir. Bunları kamuoyuna açıklamalıdır"