"Bu indirimi yeterli bulmamız mümkün değil" diyen cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

ŞU ANKİ FAİZ 11 PUANI BULUYOR
"Görünen o ki Merkez Bankası verilen mesajlardan nasibini almış değil. Şu anda uluslararası söz sahibi insanlar bile bu indirim yeterli olmadığını çok daha fazla indirimin yapılabileceğini söylerken, kaldı ki olaya politika faizi açısından bakamamak lazım. Bunların bir de katları var. Bu katlardan da baktığınız zaman bu yapılanın pek bir işe yaramadığını görüyoruz. Merkez Bankası'nın şu anki faizi 11 puanı falan buluyor.

VATANDAŞI ALDATMANIN ANLAMI YOK! 
Vatandaşı aldatmanın anlamı yok. Bu faizle yatırım yapmak mümkün değil. Bu faiz inmesi lazım ki girişimci yatırım yapabilsin. 

Türkiye'de yatırım istiyorsak bu faizle yatrım yapmak zor, mümkün değil. İstihdam sağlıyorsak bu faizle mümkün değil. İndirim yapmak lazım ki 158 milyar dolar ihracat da 170'e doğru tırmansın. Ne kadar ucuz üretim yaparsak uluslararası camiada da içeride de o kadar artacaktır.

MERKEZ ELEŞTİRİLEMEZ DEĞİL
Şu anki açıklamayı asla kabul edilebilir bulmuyorum. Merkez Bankası yaptıklarıyla eleştirilemez değildir. Bu tavrımı sürdüreceğim, sürdürmeye de devam edeceğim. Görüşlerimi de paylaşacağım. Ülkemdeki yatırımlar noktasından canımı yakan uygulamalardan bir tanesi bu faiz uygulamasıdır." 

POLİTİKA FAİZİNİ 50 BAZ PUAN İNDİRDİ
Erdoğan'ın geçen hafta Merkez Bankası'nın faiz politikasını eleştirerek, "Dünyada herkes faizleri indirirken bizim merkez bankamız hala aynı yerde duruyor, inmiyor, neyi bekliyorsun sen?" demesinin ardından Merkez Bankası dün yılın ilk PPK toplantısında 'ndan politika faizini yüzde 8,25'ten yüzde 7,5'a indirmişti.