Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; Danıştay üyeliklerine bürokrasiden seçtiği 9 isim, son dönemde yaşanan gelişmeler çerçevesinde dikkat çekti.

Erdoğan'ın Danıştay üyeliklerine yargı yerine bürokrasiden tercihte bulunması dikkat çekti. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Müdürlüğü'nde devlet geleneği çerçevesinde genellikle MİT ile bağlantılı isimler görev yapıyor. Danıştay üyeliğine Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü'nün de seçilmesi dikkat çekti.

Geçen haftaya Erdoğan’ın kamuoyunda "yargı paketi" olarak isimlendirilen 6572 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u Cuma günü onaylaması damga vurmuştu. İlgi çeken boyut ise yasanın yürürlüğe girmesi için beklenmemesi olmuştu. Yasa, onaylandıktan sonra Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında aynı gece yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Bu yasada, paralel yapıya karşı başlatılan operasyonda dikkat çeken, makul şüphe düzenlemesi de yer almıştı.

DANIŞTAY’A BÜROKRASİDEN 9 İSMİ SEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hafta başı pazartesi gecesi yaptığı Danıştay üyeliklerine seçimi dikkat çekti. Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 155. ve 2575. sayılı Danıştay Kanununun 8 ve 9. maddelerii gereğince, Danıştay Üyeliklerine, şu isimleri seçti:

*-Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü Ali Ülker.

*-Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü eski I. Hukuk Müşaviri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Hukuk Dairesi Başkanı Fatih Mehmet Alkış.

*Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İlker Sert.

*Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü İsmail Kalender.

*Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Ballı.

*Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı eski Teftiş Kurulu Başkanı Cevdet Malkoç.

*Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. Genel Müdürü Osman Tural.

*Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı I. Hukuk Müşaviri Taha Erdinç Bülbül.

*Göç İdaresi Genel Müdürlüğü I. Hukuk Müşaviri Zeynep Kenan.