İHSANOĞLU: SEÇİM ÇALIŞMASINI ENGELLEMEK FAŞİSTLİKTİR 
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) cumhurbaşkanı seçimlerinde sonuçları verme çalışmalarını engelleme girişiminin faşist ve diktatöryal bir tavır olduğunu söyledi.

Cihan’ın cumhurbaşkanı seçimlerinde sonuçları verme çalışmalarını engellemek için İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile 81 il emniyet müdürüne şifahi talimat verdiği yönündeki iddialara tepkiler devam diyor. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Bakırköy’de katıldığı bir programda bu duruma tepki gösterdi. İhsanoğlu, “Böyle bir iddia, bizim demokrasi, insan hakları anlayışımızın ve medeni ülkeler seviyesinde oluşumuzun altına atılmış bir dinamittir. Ben buna inanmak istemiyorum. Bir ajansın haberleşme özgürlüğünü önlemek, kesmek faşist ve diktatöryal bir tavırdır. Ben bunun doğru olduğuna inanmak istemiyorum. Böyle bir şey yapıldıysa bunun sorumluları mahkemeye verilecektir, bütün dünyada teşhir edeceğiz. Kimse basın hürriyetini engellemesin. Zaten yapılan eşitsizlik, adaletsizlik ayyuka çıktı. AGİT'in raporunda da var, Amerikan kongresinde de bu konu konuşuluyor. Türkiye nereye götürülüyor arkadaşlar? Türkiye'nin 3. dünyaya geri döndürülmesi projesi mi var?

CHP'Lİ TOPRAK: SANDIĞA GÖLGE DÜŞER

Konuyla ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "Umut ediyorum doğru değildir. Özgürce haber alma haklarını engellememek lazım. Belli bir kanalı bağlayıp toplumu manüpüle etmenin gölgesi düşer." dedi. Burada bir dizayn politikası olduğunu vurgulayan Toprak, daha şimdiden balkon konuşmalarının hazırlandığını belirterek cumhurbaşkanlığını öyle çantada keklik görmemek gerektiğini ifade etti.

"Koltuklar gelip geçicidir. Bundan önce o koltuklardan niceleri geçti. Hepimiz faniyiz bizler de gelip geçeceğiz." diyen Toprak, "30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde önce iktidarın yüksek olduğu yerlerin sonuçları gösterildi. Diğer tarafların moralini bozmak istediler. Hakkını vermek lazım bunda başarılı da oldular. Oy torbaları değiştirildi. Sandık başındaki adamlar dahi çıkarıldı. Oylar çalınarak, manüpüle edilerek bir yere varılamaz. Daha IŞİD'in bir terör örgütü olduğuna dahi söyleyemeyen bir iktidar var. Dizayn politikalarıyla bir yere varılamaz. Hepimiz gelip geçiciyiz." şeklinde konuştu.

MHP'Lİ ÖZTÜRK: ATEŞLE OYUNUYORLAR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, talimatla ilgili olarak “Bu ancak ve ancak despot bir yönetimin söz konu olduğu ülkelerde olur. Yine de bu konuda beyanatlarımız olacak. Ateşle oynuyorlar.” dedi.

Öztürk ayrıca şunları söyledi: “Hem özgürlüklerin önünü açacağız diyeceksin, hem bugün ki Türkiye’den daha geniş imkânların önüne serileceği Türkiye’den bahsedeceksin, arkasında da üçüncü dünya ülkelerinde de artık tevessül edilmeyen, özgürlüklerin var olduğu bir ülkede konuşulmaması gereken cümleleri sarf ediyoruz. Bu kadar hukuksuzluğu bu kadar şiddeti teşvik eden davranışları kendilerine yakıştıran bu insanlara söyleyeceğim laf şu demokrasiden nasiplerini almamışlar.”