Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçim sürecinin iftira ve yalanların rekabeti haline dönüştüğünü belirtti. "O kadar yalan söylüyorlar ki hangi yalan nerede söylendi, nasıl söylendi bilemiyoruz" diyen Bozdağ, şunları söyledi: 

"O kadar çok iftira ediyorlar ki, bugün şu çıkacak, yarın bu çıkacak, falan gün şu olacak, bu olacak diye artık alıştık bunlara. Onun için ben diyorum ki, her yerde de söylüyorum elinizde ne varsa ortaya koyun, ne kadar iftira varsa çıkarın, ne kadar şantaj, montaj, başka tür üretiminiz varsa ortaya koyun, ortaya koymazsanız gönül koyarız size. Ne varsa koysunlar ortaya. Bizim Allah’ın izniyle kendimizden şüphemiz yok. Millet bu kirli işleri yapan kirli insanları da çok iyi biliyor. O yüzden neleri varsa ortaya koysunlar. Artık ayın 25’i de gitti, 26’sı gitti, 22’si gitti her gün tarih veriyorlar. Seçim de geldi gidiyor, ellerinde ne varsa koysunlar ortaya. Pis insanların ortaya koyacağı pisliklerden yana bizim endişemiz yoktur. O sadece o pisliği ortaya koyanları kirletir." 

"SANDIĞA HERKES SAHİP ÇIKMALI" 

Fazladan oy pusulalarının basılması iddialarının sorulması üzerine Bozdağ, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı’nın bu konuda açıklaması olduğunu hatırlattı. Kanun gereği belli sayıda oy pusulası basılmasının zorunlu olduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti: 

"Her seçimde yapılan uygulamanın sanki ilk defa bu seçimde yapılıyormuş gibi değerlendirme yapılması fevkalade yanlıştır. Tabi seçim yaklaştıkça seçime şaibe bulaştırmak isteyen, seçimi tartıştırmak isteyen çevreler de çoğalmaya başladı. Türkiye’de esasında seçimleri partiler yapıyor. Yüksek Seçim Kurulu seçimlerin denetim, gözetim ve organizasyonunu yapıyor. Partilerin sandık kurulunda üyeleri var, müşahitleri var, oyların kullanımı sırasında, sayım döküm sırasında, tutanakları birleştirirken onlar görev yapıyor, her aşamada siyasi partiler var. Bizim seçim sistemimiz hem partilerin yarıştığı hem de partilerin birlikte seçimi yaptığı bir sistemdir. YSK burada denetim ve organizasyon işi yapıyor. Bütün partiler sandığa sahip çıkıyor. Bu seçim de öyle olacaktır. Herkesin orada sandık başkanı, sandık müşahitleri olacak, partililer olacak. Her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor." 

Seçimlerin güvenlik ve sağlık bakımından başarılı geçeceğine inandığını vurgulayan Bozdağ, "Şaibe düşürmek isteyenler, sadece kendilerini yoracaklardır. Yüksek Seçim Kurulu'nun da, seçimin güvenlik içinde geçmesi için güvenlik güçlerinin tedbir alması, partilerin kendi açılarından tedbirler alıp sahip çıkması ve bütün milletin sandığa sahip çıkması son derece önemli" dedi.