Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu açıklamalarından satır başları:  

Trabzon’da cuma namazını eda ettik camiden çıktı genç bir arkadaş yanımıza geldi. Emniyet görevlileri uzaklaştırmak istedi. İri yapılı bir zattı arkadaşlar ondan çekindi bana dedi ki, “Siz çankayaya çıkınca Kur'anı yasaklayacaksınız”. Ezberlemiş. 'Ben hafızım' dedi. Hafız olmadığı belli… Hafızlık çalışanların okudukları Kur'an'ın ruhu yüzlerinden belli olur. Lütfen tamamlasın dedim.

BU KADAR YALAN, İFTİRA OLUR MU?

Ben senden Çankaya’da kıraatı aşra bekliyorum dedim. Baktı anlamadı. Hafza çalışan biri olsa anlardı.

Baktı anlamadı ve ayrıldı. Bundan sonra iftira furyası başladı. Bugün hala yeni bir kampanya başladı. İhsanoğlu Çankaya’ya seçilirse Kur'an okutmayacak deniyor.

İkinci mesele başörtü meselesi. Benim üniversitedeki tavrımı anlattım. 28 Şubat’a rağmen başörtülü kızlarımızı derslerime aldığımı anlattım.
Başörtüsü bir haktır dedim. Dini bakımdan dini vecibedir. Üç, gelenek… Sosyolojik bakımdan öyle gelmiştir. Haktır, dini vecibedir ve gelenektir. Bu bir ve ikiyi atıp, “İhsanoğlu başörtüsü gelenektir dedi" diyorlar.

Bunun hala tekrarlanması ve milletin önünde nefret söylemi yapılması çok ilginçtir.

TECAVÜZLERİ KINADIM...

Ben İsrail’in tecavüzlerini kınadım. Devlet terörizmi yaptığını ifade ettim. Buna rağmen benim İsrail’le karşı olmadığımı bitaraf kaldığımı iddia ediyorlar.

Filistin ile ilgili Gazze ile ilgili ben fikrimi açık açık ifade ettim. İsrail'in bu hunharca vahşice saldırısını defalarca kınadım ve yapılması gereken şeyleri söyledim.

İki yol vardır dedim. Bir BM Güvenlik Konseyi iki Cenevre dedim. Dün Cenevre’de İslam ülkeleri benim söylediğim yol benim açtığım yoldan devam ettiler.

Bütün ben bunları söylüyorum bunların hiçbirisi kaale alınıyor söylemediğim laflar üretiliyor eğer Allah’a Kur'an’a inanıyorlarsa biraz Hucurat suresini okusunlar.