İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Ege Denizi'ndeki depreme ilişkin, "Sürpriz değil, Marmara'yı da böyle direkt tetikleyip harekete geçirecek özelliği yok" dedi.

'MARMARA DEPREMİ'Nİ ETKİLEMEZ' 
Gündoğdu, yaptığı açıklamada, Ege Denizi'ndeki sarsıntının Marmara'da beklenen depremle alakası olmadığını söyledi.

'17 AĞUSTOS'TA OLDU ZATEN'  
Depremin Gökçeada'da, Yunanistan'a uzanan Kuzey Anadolu fayının devamında olduğuna dikkati çeken Gündoğdu, "Bu hat zaten 4-5'lik depremler yapıp duruyordu. Şimdi daha büyük değer işliyor. 6,5 üzeri deprem olarak düşünülebilir. Çünkü çok geniş alanda meydana gelmesi bunu ifade ediyor. Sürpriz değil. Marmara'yı da böyle direkt tetikleyip harekete geçirecek özelliği yok. 17 Ağustos'ta oldu zaten. Gereken fazla enerji, beklediğimiz deprem kırığının üzerine bindi" ifadesini kullandı.
Ege Denizi'ndeki depremin Marmara'da beklenen sarsıntıyı tetikleyeceğini söyleyebilmek için veriye ihtiyaç bulunduğuna dikkati çeken Gündoğdu, konuşmasını şöyle tamamladı:

BAŞKA DEPREMLERİ TETİKLER Mİ?
"17 Ağustos'ta bir sürü 7,6, bundan çok daha büyük deprem olduğu halde her tarafı kırıp geçirmedi. Şimdi Yunanistan yakınlarındaki 6 büyüklüğündeki depremde niye böyle bir şey olsun? O kırmadıktan sonra böyle bir tetiklenme olayı yok. Sadece enerjinin bir kısmının önündeki faya yığılması... Onu da matematiksel olarak çözüyoruz zaten. Yeri, uzaklığı farklı, önünde daha Saros fayı var. Kuzey Anadolu fayının parçası. Bunu kendi başına bağımsız ama Kuzey Anadolu fayıyla alakalı düşünmek lazım."