İşte son tablo:

İtalya
İtalya’da koronavirüsün (Kovid-19) hızla yayılışının durdurulamaması ülkede endişeleri artırmaya devam ediyor. Salgın nedeniyle açık görüşleri iptal edilen mahkûmlar birçok hapishanede isyan çıkardı, 6 kişi yaşamını yitirdi. Uzmanların, ülkenin yüzde 60’ına yayılabileceği endişesini dile getirmesi üzerine binlerce İtalyan, sosyal medyada başlayan “ben evde kalıyorum” kampanyasına katılarak, kendilerini eve kapatmaya başladı.

366 ÖLÜM

İtalya'da koronavirüse bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı önceki güne göre yüzde 57 daha fazla kaydedildi ve 24 saatte 133 kişi artarak, dün akşam 366'ya ulaştı. Toplam vaka sayısı da, 21 Şubat’tan bu yana 7 bin 375’e çıktı. 

HAYAT ADETA DURDU
Ülkede çıkarılan kararname ile hayat adeta durdu. Düğün, cenazeler, dini ve kültürel de dâhil olmak üzere tüm etkinlikler iptal edildi. Sinemalar, gece kulüpleri, spor salonları yüzme havuzları ve kış tatil merkezleri kapatıldı. Kafeler ve restoranlar da saat 08 -18 arasında açık tutulacak ve müşteriler birbirleriyle ancak 1 metre mesafede oturabilecek. Ülke de maçlar da seyircisiz oynanmaya başlandı.

Fransa
Fransa Ulusal Meclisinde 5 milletvekilinde korona virüsü tespit edilmişti. Ülkede bin kişiyi geçen toplanmaların yasaklandığı ve birçok bölgede okulların tatil edildiği açıklanmıştı. Fransa'da bin 412 korona virüsü vakası kaydedilirken, ülkede virüs kaynaklı 30 ölüm yaşandı.

KORONA’YA YAKALANDI
Fransa Kültür Bakanı Franck Riester'in de korona virüsü taşıdığı ortaya çıkarken, bakanın sağlığının iyi olduğu ve virüsün kendisine Ulusal Meclisten bulaşmış olabileceği kaydedildi.

Almanya
Alman Haber Ajansının (DPA) haberine göre, Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde iki kişi Kovid-19 sebebiyle öldü. Kuzey-Ren Vestfalya Eyalet Sağlık Bakanlığına dayandırılan haberde, Heinsberg bölgesinde ve Essen kentinde birer kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Essen Belediyesi, geçen hafta salı günü Kovid-19 tespit edilen 89 yaşındaki bir kadının bugün öldüğünü açıkladı.

4 BİNİ AŞAN KARANTİNA
Öte yandan, Brandenburg eyaletindeki Neustadt/Dosse kasabasında Kovid-19 şüphesiyle 4 binden fazla kişinin karantinaya alındığı bildirildi. Robert Koch Enstitüsü, bu sabah, Almanya’da şimdiye kadar 1112 kişide Kovid-19 tespit edildiğini açıklamıştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

ALMAN TURİSTTE KORONAVİRÜS
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Ali Pilli, Almanya’dan ülkeye gelen 65 yaşındaki bir turiste koronavirüs (corona virüs) tespit edildiğini açıkladı. Bakan Pilli, Alman turistle birlikte gelen 30 turistin de karantina altına alındığını açıkladı. Öte yandan KKTC'de bugün, Bakanlar Kurulu konuyu görüşmek için acil toplanıyor.