Koronavirüs salgını, ülkemizi ekonomik olarak ağır bir şekilde etkilemeye devam ediyor. Ödemelerinde ve ekonomik anlamda zorluk yaşayan vatandaşlar, devlet tarafından verilen kira yardımlarını araştırıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen kentsel dönüşüm kira yardımı, belirli süreli olarak veriliyor.

KİRA YARDIMI DA YAPILIYOR

Devlet tarafından dar gelirli vatandaşlara kira yardımı da yapılıyor. Kira yardımı ücreti illere değişmekle beraber en düşük 595 TL'dir. Başvurular e-Devlet üzerinden alınabiliyor.

KİRA YARDIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Sisteme giriş yaptıktan sonra, açılan pencere üzerinden "Uygulamaya Git" sekmesine tıklamanız gerekiyor. Sonra "Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısı açılacak.

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

595 TL KİRA YARDIMI VERİLEN İLLER

Kilis, Artvin, Karabük, Bilecik, Yalova, Bingöl, Iğdır, Bolu, Ardahan, Çankırı, Bartın, Erzincan, Kırıkkale, Gümüşhane, Karaman, Hakkari, Bayburt, Nevşehir, Tunceli illerine verilmektedir. Bu illerimizde ikamet eden kiracılar 1 defa 1.190 TL sınırlı ayni hak sahipleri ise 2.975 TL alabilirler.

675 TL KİRA YARDIMI VERİLEN İLLER

Amasya, Düzce, Rize, Bitlis, Osmaniye, Edirne, Kırıkkale, Şırnak, Giresun, Aksaray, Isparta, Yozgat, Kars, Uşak, Muş, Siirt, Kastamonu, Niğde illerimizde ise 1 defa 350 TL verilirken ev sahibi vatandaşa ise 3.375 TL ödenecek.

755 TL KİRA YARDIMI VERİLEN İLLER

Çanakkale, Sivas, Adıyaman, Afyon, Batman, Ağrı, Zonguldak, Çorum, Elazığ, Tokat, Kütahya, Ordu illerimizde ikamet eden kiracılara bir defaya mahsus 510 TL., ev sahiplerine ise 3.775 TL para ödemesi yapılacak.

660 TL KİRA YARDIMI VERİLEN İLLER

Aydın, Urfa, Balıkesir, Van, Deniz, Trabzon, Erzurum, Tekirdağ, Diyarbakır, Samsun, Denizli, Sakarya, Eskişehir, Muğla, Antep, Kocaeli, Maraş, Hatay, Manisa, Kayseri, Malatya illerine 830 TL oldu. 1 defa kiracılara 660 TL, hak sahibi vatandaşa ise 4.150 TL ödeme yapılacak.

Konya, Bursa, Antalya ve Adana illerimizde ise bir defaya mahsus 810 TL ödenirken, hak sahiplerine 4.525 TL verilecek.

Ankara, İstanbul ve İzmir illerimizde ise ödemeler 860 liradan 960 TL.'ye yükseltildi. Bu illerdeki kiracılar bir defa 920 TL alacaklar. Hak sahiplerine ise 4.800 TL ödenmektedir.

Ancak bu ödemeler 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun maddeleri gereğince yapılmaktadır. Eğer bu durumda değilseniz Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bu desteği alamazsınız.