Devletin, herkesin kendi çıkarlarına kullanabileceği bir yapı olmadığını belirten Milletvekili Erdal Aksünger, “Devlet, sonuçta milleti temsilen oluşmuş bir kurumsal yapıdır. Kişisel husumetlerin, kavgaların, intikam duygularının bertaraf edildiği veya cezalandırıldığı yer olamaz. Ayrıca insanlara, devlet gücünü kullanarak husumet yaratamazsınız. Önümüzdeki süreçte birçok insanın, geçirdiği cinnetten kaynaklı olarak yargılanmalarını sağlayacak bir konudur bu. Bir hesaplaşmaysa bu, devlet eliyle yapılamaz. Millet çıkarına olmayan bir şey, devlet eliyle yapılamaz. Artık devletin bazı kurumları, yürütmenin kendi şahsi çıkarları ve şahsi aslında hesaplaşmaları için kullanılabilir hale gelmiştir.” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş dönemde Hizmet Hareketi'yle iyi ilişkileri olduğunu aktaran Erdal Aksünger, “İlişkilerin iyi olduğu dönemde eğer bir örgüt varsa sen de o örgüte üyesindir zaten.” dedi.

Mevcut iktidarın bu ülkeyi ne kadar sömürdüğünün 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında görüldüğünü öne süren CHP Milletvekili Aksünger, şöyle devam etti: “Hukuksuzlukla bu ülke götürülemez. Önümüzdeki süreçte ki Başbakan kendince haklı. Neden haklı? Bir basamak aşağıya inse bütün sülalesi de dahil olmak üzere bu rüşvet ve pisliğe batırmış olduğundan dolayı kendisinin başına gelecekleri tahmin ettiğinden, her türlü şeyi yapabilmek gibi bir zihniyete sahip. Ondan kaynaklı olarak bunların hepsini korkuyla, tehditle yapıyor.”