Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ağrı'nın Patnos ilçesinde AK Parti Patnos İlçe Kongresi'ne katıldı.
Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "HDP'ye sesleniyorum, eğer çözüm sürecinde samimiyseniz 6-7 Ekim olayları dolayısıyla bir kere bu millete bir özür borcunuz var. Bir daha bu milletin evlatlarına sokağa çıkmak için, şiddet için çağrıda bulunmayın. Çözüm sürecinde samimiyseniz bir daha kimseyi bu topraklarda, bu toprakların, bu mekanların üzerinde şiddete davet etmeyin" 
''Öyle bir itham ki bu, güya MİT'in CHP içinde birtakım faaliyetler yaptığı, aslında Kılıçdaroğlu kendi acziyetini örtmek için kendi zayıflığını örtmek için bir devlet kurumuna iftirada bulunuyor" 
''Kılıçdaroğlu'na buradan sesleniyorum, iftiralar üzerine siyaset yapmayın. Devlet kurumlarını zaafiyet içinde göstermeye çalışmayın, çünkü bu kurumlar hepimize lazım. Elinde bir delil varsa Sayın Kılıçdaroğlu, çık ve söyle, çık ve ispat et. İspat edemiyorsan müfterisin, ispat edemiyorsan devlet kurumlarını zayıflatmak üzere faaliyet gösteren bir ihanet içindesin''
"Sayın Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatının çok önemli işleri var yapacak, CHP'yle uğraşacak kadar vakti yok. Ayrıca hiçbir şekilde, hiçbir devlet kurumu siyasetin içinde değildir ve olmayacaktır"