15 Temmuz şehitleri yurt genelinde anılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki 15 Temmuz Anıtı’na çelenk bırakıp dua etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı'nda konuşuyor

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gaziler ile birlikte Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Gazi Turgut Aslan da eşlik etti.

ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, tören sırasında açıklama yaptı.

Şentop özetle şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’ye yönelik en kanlı teşebbüslerden biri olan milletimizin kararlılığı ve cumhurbaşkanımızın liderliğiyle mağlup edilen 15 temmuz işgal girişiminin 4’üncü yıl dönümünde hain çetenin hedef alındığı Gazi Meclis’te bir aradayız.

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin temel sebebi Türkiye’nin bir güç haline gelmeye başlamasıdır.

Evvela ifade etmeliyim ki biz bir matem töreni için burada değiliz. Burada bir araya gelişimizin manası, 15 Temmuz’a geçit vermeyen kararlılığın hala diri olduğunu ilan etmektir.

TBMM'DE TÖREN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı'na katılmak üzere Meclis'e geldi. Erdoğan burada resmi törenle karşılandı.

Erdoğan meclisin bombalanan kısmına karanfil bıraktı. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda şehit aileleri ile yemekte bir araya gelecek, 15 Temmuz Millete Sesleniş konuşması yapacak.

Gazi Meclis'te konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından şu şekilde;

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Şehitlerimize ve 15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Meclis'i hedef almaları rastgele bir tercih değildi.

Şehadete koşan şehitlerimize de şahsım milletim adına özellikle şükranlarımızı iletiyoruz. 1000 yıldır her karışını şehit topraklarıyla suladığımız vatanımız için mücadelelerde yer alan gazilerimizi minnetle yad ediyorum.

Bu meclis masa başında değil, savaş meydanında kurulmuş bir meclistir. Bu meclis sadece düşmanla değil ihanetle de mücadele ederek zafere yürümüş bir meclistir. Bu meclis Polatlı'dan top sesleri gelirken de, tepesine bombalar yağdırılırken de azimle hizmeti sürdürmüş meclistir. Bu meclis, mayası bağımsızlık ateşiyle yoğurulmuş bir meclistir.

Dünyada gazi ünvanını bu kadar hak eden başka Meclis bilmiyorum. Meclis binamıza bomba yağdıran darbeciler ne yaptıklarını gayet iyi biliyorlardı.