Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından açıklanmaya başlanan 100 ve 180 günlük eylem planlarına koronavirüs salgını nedeniyle ara verilirken, normalleşme dönemiyle birlikte eylem planının çalışmaları da yeniden masaya yatırılıyor.

Daha önce açıklanan planda virüs nedeniyle gecikmeler yaşanırken, Cumhurbaşkanlığı’nda yeni 180 günlük planla ilgili çalışma yapılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hükümetin ilk 100 gününde gerçekleştirdiği “İcraat Programları” çalışması, korona salgını nedeniyle askıya alındı.

100 günlük planlar daha sonra 180 gün olarak güncellendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “2019 yılı değerlendirme” konuşmasında da 6 aylık atılacak adımlar kamuoyuna açıklanmıştı.​​​​​​​

Bu ay boyunca çalışmaların hazırlanması ve yaz ortasında 180 günlük eylem planının açıklanması öngörülüyor.

Eylem planı ile ilgili koordinasyonu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yürütüyor.​​​​​​​

Geliştirilen yazılım üzerinden güncellenen ve anlık raporlanabilen “izleme ve takip sistemi” aracılığı ile programda yer alan, “eylemler”, “ana hedefler” ve “alt hedefler” de takip edilebiliyor.

Fiziki ve nakdi gerçekleşme oranları kontrollerin ardından raporlanarak Erdoğan’a da sunuluyor. 6 aylık dönemler şeklinde yer alan “İcraat Programları” yakından takip edilirken, kabine toplantılarına da sunumlar hazırlanıyor.

Virüs salgınının küresel ölçekte ve Türkiye özelinde yarattığı olumsuz etkiler nedeniyle gerçekleştirilemeyen projeler, zamanında tamamlanıp hedefine ulaşması için de çalışmalar, yeni plan çalışmaları ile eş güdümlü olarak gerçekleştiriliyor.​​​​​​​