Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Türkiye  Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla  Ankara, Hatay, Gaziantep, Mersin ve Kilis'teki bazı taşınmazların acele kamulaştırılması sağlanacak.

"380/154 kV Çınar  380 Trafo Merkezi Projesi" kapsamında Türkiye  Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) acele kamulaştırılacak alanlar şu şekilde; Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde tesis edilecek olan da bölgedeki bazı taşınmaz alanları. Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde "9G3015 Doğanpınar DM-Boztepe KÖK  Enerji Nakil Hattı", Kastamonu'da "OSB TM-Gölköy DM Enerji Nakil Hattı" ve  Ankara'nın Beypazarı ilçesinde "TUV KÖK-Dikmen KÖK Enerji Nakil Hattı"nın yapımı  için de  bazı taşınmazların TEDAŞ tarafından acele kamulaştırılacak.

Amasya'nın Taşova ilçesindeyse "Karayel Hidroelektrik Santrali"nin yapımı  amacıyla bölgedeki bazı taşınmazlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafınca acele istimlak edilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'un Silivri ilçesinde "Ömerli  Rüzgar Enerji Santrali"nin yapımı için Büyükkılıçlı, Fener ve Kurfallı  mahallelerindeki bazı taşınmazlar acele kamulaştırılmasını sağlayacak. Malatya'nın Battalgazi ve Kale ilçeleri sınırları içinde inşası gerçekleşen afet konutlarına ulaşmak için bağlantı yolu için bazı taşınmazlar Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.