Hamzaçebi, "Hiç şaşırmıyorum. Bal tutan parmağını yalar. Gariban atanamayan öğretmenler kime güvenecek? İlla bakan, yüksek bürokrat, başbakan, bakanı mı tanıması gerekiyor? KPSS ne işe yarıyor?" dedi.

Akif Hamzaçebi Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un dün açıkladığı torpil listesine ilişkin bir soruya ise Hamzaçebi, "Hiç şaşırmıyorum. Bal tutan parmağını yalar. Gariban atanamayan öğretmenler kime güvenecek? İlla bakan, yüksek bürokrat, başbakan, bakanı mı tanıması gerekiyor? KPSS ne işe yarıyor?

İşte Haluk Koç'un açıkladığı torpil listesi

Yüzbinlerce insanı kandıracaksan, bu sınavı niye yapıyorsunuz? Bunların hepsi ters yüz olacaktır. Vatandaşımız umutsuzluğa kapılmasın. Adil düzeni kuracağız. Elbette suç. Özel Kalem Müdürlüğü'nü basamak olarak kullanıyor, memurluğa taşıyorsanız bu suçtur. Bu atamayı gerçekleştirenler suç işlemiştir, elbet bunun gereği yapılacaktır." dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin muhafazar, demokrat bir parti olmadığına dikkat çeken Hamzaçebi, partinin kendisini böyle tanımladığını ancak gelinen noktanın buna engel olduğunu ifade etti. Toplum mühendisliği projesinin muhafazakarlık olmadığını vurgulayan Hamzaçebi, muhafazakarlığın değerlere saygı göstermek olduğunu kaydetti. Hamzaçebi, "Kadıköy'de vapurdan inen kadının giysisinden rahatsız olan anlayış, toplum mühendisliğine soyunmuştur. Bu anlayış otokrattır, diktatördür." diye konuştu.