Berkin Elvan'ın cenaze töreni sonrasında öldürülen Burak Can Karamanoğlu’nun babası Halil Karamanoğlu, RSFM’de yayınlanan ‘Akşam Postası’ programında Atilla Güner’e çarpıcı açıklamalar yaptı.
Acılı baba, evladını defnetmeye giderken sağduyu çağrısı yaptı ve Berkin’i de kendi evladı gibi gördüğünü söyledi: “Berkin ya da benim oğlum... Benim için bir farkı yoktur.. O da bir evlat benimki de bir evlat. Berkin'in de annesi babası var... benim de evlatlarım var. Sağ ya da sol fark etmez ,herkes bizim evladımız . O cenaze şundan bu bundan diye bir şey düşünemem.”

ARKADAŞLARIYLA SESLERE DOĞRU GİTMİŞLER

Baba Karamanoğlu, şöyle konuştu:

“Mahallenin biraz uzağında bir markette çalşıyordu oğlum. Ben çıktım, biraz sonra elektrikler söndü. Oğlum caddeye çıkmak istemiş. Annesi de hatta “dışarı çıkma yukarıda olaylar var” demiş. Olayların olduğu yer ile bizim arasında 300 metre mesafe var. Evden çıkmış arkadaşlarıyla buluşmuş yukarı taraftan sesler geliyor oğlum ve arkadaşlarıda seslere doğru gidiyorlar. Yukarıdan kalabalık bir grup, 700-800 belki 1000 kişi ellerinde silah ve patlayıcı maddelerle ata yıka geliyor. Oğlum ve arkadaşım hemen oradan kaçıyor. Orada kasabın önüne doğru kaçmışlar ve orada benim oğlum vurulmuş.

SAĞ-SOL BİLMEZ BENİM OĞLUM

Karamanoğlu, “Sekiz çocuk sahibiyim. İşçi emeklisiyim. Ekmeğin peşinde bir adamım. Benim oğlumun sağ - sol olayları ile ilgili siyasetle işi olmaz, işten eve evden işe gider. Zaten oğlum askerden geleli 3 ay oldu" dedi.

Atilla Güner’in “Bugün kendisine sahip çıkan kalabalık içerisinde bir çok siyasi grup da vardı. Ülkücüler de vardı galiba” diye sorması üzerine baba şöyle konuştu:

“Ben tasvip etmedim istemedim benim gücüm yetmedi polisinde gücü yetmedi , kortej oluşturuldu galeyana geldi herkes. Kalabalık bir grup olmuş oldu. Zaten o gelen insanların çoğunluğu benim hemşerim. Bizim oturduğumuz yer mahallemizde ki herkes benim memleketlim. Benim çocuğumu herkes severdi."

Karamanoğlu, “Sizin de geçmişte ya da günümüzde bir partide ya da ilçe teşkilatında çalışmışlığınız var mı ?” sorusuna ise şu karşılığı verdi:

“Hayır ben işçi emeklisiyim siyasi bir çalışmışlığım hiç olmadı ben ekmeğimin peşindeyim. Şu anda benim yüreğime ateş düşüyor nasıl dayanırım ben bu acıya feryat ediyorum. Tabi ki ben bugün camide siyasi olarak yanlış konuşmuş olabilirim.”

BERKİN DE BİZİM EVLADIMIZ

"Berkin ya da benim oğlum... Benim için bir farkı yoktur.. O da bir evlat benimki de bir evlat . Berkin'in de annesi babası var. Benim de evlatlarım var. Sağ ya da sol fark etmez, herkes bizim evladımız . O cenaze şundan, bu bundan diye bir şey düşünemem."