"DEMİRTAŞ'IN YAZDIĞI ÇOK GÜZEL BİR HİKAYE KİTABI VAR"

Arınç, koronavirüs döneminde Selahattin Demirtaş'ın Devran isimli kitabını okuduğunu söyleyip herkese okuması için tavsiye ederek konu hakkında yargıç ve mahkemeleri özgürlükçü düşünmeye çağırdı. Arınç,"Demirtaş konusu konuşulunca ben bizi dinleyenlere bir şey söylemek istiyorum. Demirtaş'ın yazdığı çok güzel bir hikaye kitabı var Devran isminde.

"NE OLUR ONU ALIN BİR OKUYUN"

Ne olur onu alın bir okuyun. Ben bu korona süreci içinde bunu okudum. Bu kitabı okuduktan sonra siz Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi belki değiştirmeyeceksiniz.

"KÜRTLERİN YAŞADIĞI TRAVMA ÜZERİNDEN KAFANIZDA ÇOK ŞEYLER DEĞİŞECEK"

Ama Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travma üzerinden kafanızda çok şeyler değişecek. Bu ülkenin mazlumlarından biri de Kürtlerdir. Kürt kardeşlerimizdir. Çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da olabilir. Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hukukta reform yapılacağını açıklamasının ardından gözler 3 yıldır tutuklu olan Osman Kavala'ya çevrildi. Adalet Bakanlığı'nın Kavala'nın dosyasını yeniden ele alacağı gündeme geldi. Konuyla ilgili bir açıklama da Bülent Arınç'tan geldi. HaberTürk canlı yayınında konuşan Arınç, Osman Kavala'nın tutukluluğuna hayret ettiğini ve davada hızla tahliye kararı verilmesi gerektiğini söyledi.

"ADAM 2017'DEN BERİ TUTUKLU"

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Zeyrek'in sorusunu yanıtlayan Bülent Arınç, şunları söyledi: "Kavala hakkındaki iddialar, yeni iddianame haline geldi. Adam 2017'den beri, 3,5 yıldır tutuklu. Bazı iddianameleri getiriyorlar, ben okudum.

"HAYRET EDİYORUM, TAHLİYE EDİLMELİ"

Onun halen tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Okuduklarımdan yola çıkarak bunu söylüyorum. Ben hakim, savcı değilim. Ama ey hakim ve savcılar, kimsenin kalbini yarıp bakamazsınız. Zanla şüpheyle delil oluşturamazsınız. Ben 30 yıllık ceza avukatıyım, bu iddianameleri okuduğum zaman isyan etmiştim. Çocuk bile yazmaz bu iddianameleri diye.."