Bingöl’de Emniyet Müdürü Atalay Ürker’in dün gece silahlı saldırıda yaralanması sonucu Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Süleyman Pamuk’ un Bingöl Emniyet Müdürü olarak atandığı bildirildi.

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Süleyman Pamuk, dün gece Bingöl Emniyet Müdürlüğü görevine atandı. Evli ve 2 çocuk babası olan 51 yaşında Pamuk, geçen 16 Eylül'de Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ve Polis Teftiş Kurulu Başkanlığına bağlı Adana Bölge Başkanlığında Polis Başmüfettişi olarak görev yaparken, Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nda göreve başladı. Süleyman Pamuk dün gece Bingöl'e giderek grevine başladı.Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in, dün akşam Kobani için düzenlenen eylemlerde zarar gören esnafın iş yerlerinde incelemelerde bulunurken teröristlerin saldırısında yaralanması, 2 polisin şehit olmasının ardından jet atama gerçekleşti.

ATIF MÜDÜRÜN KANI YERDE KALMADI

Emniyet Müdürü'ne suikast gerçekleştiren 4 PKK'lı öldürüldü.

Bingöl’de yolda yürüyen polislere silahlı saldırıda bulunarak Nazilli Emniyet Müdürü ve Aydın İl Emniyet Müdürlüğü görevlerinde de bulunan, Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu’nu şehit eden, Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve polis memuru Uğur Atlı'yı yaralayan 4 terörist ve 1 kişi ölü olarak ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Bingöl'ün Yenişehir Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde yaya olarak yürüyen İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere araç içerisinden uzun namlulu silahlarla saldıran teröristler, Genç ilçe girişinde pusu kuran polislerle çatışmaya girdi.

Genç ilçesi Murat Nehri köprüsü kavşağında pusu kuran polisler, Bingöl'den gelerek Diyarbakır istikametine doğru seyir halinde olan teröristlerle karşılaştı.

Eylemi yaptıktan sonra Genç ilçesi üzerinden kırsala kaçmaya çalışan teröristler ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada 4 terörist ve teröristlerin aracında bulunan 1 kişi ölü olarak ele geçirildi. Bölgede çatışmanın devam ettiği belirtildi.

SALDIRIDA YARALANAN BİNGÖL EMNİYET MÜDÜRÜ ÜRKER'İN 600 ŞİİRİ VAR

Bingöl'de Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu saldırıda ağır yaralı olarak Ankara'ya kaldırılan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in sanatçı yönünün de bulunduğu ve bugüne kadar 600 şiiriin bulunduğu ortaya çıktı.

Bingöl'de dün akşam, Emniyet Müdürü Atalay Ürker, kent merkezinde IŞİD protestoları sırasında çıkan olaylarda zarar gören işyerlerinde inceleme yaparken, teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Olayda Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve koruma ekibinden Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olurken, Emniyet Müdürü Ürker ve polis memuru Uğur Atlı yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren 4 terörist, jandarma Özel Hareket Timleriyle girdiği çatışmada öldürülürken, 2’si sağ olarak yakalandı.

SANATÇI RUHLU EMNİYET MÜDÜRÜ

Ambulans uçakla dün akşam Ankara'ya kaldırılan Atalay Ürker'in, şairlik yönünün de bulunduğu bugüne kadar 600 şiir yazdığı ortaya çıktı. 1956 yılında Ardahan’da doğan Ürker, askerliğini bitirdikten sonra 1979 yılında polis memuru olarak Yozgat'ta göreve başladı. Ürker, 1986 yılında Polis Akademisinden mezun olduktan sonra sırasıyla İstanbul, Muş, Ankara ve Polis Akademisi Başkanlığı’nda çeşitli görevlerde bulundu. 2007 yılında 1'nci Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi eden Ürker, Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Polis Başmüfettişliği görevini üstlendi. 2014 yılı Mayıs ayında Bingöl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ürker, evli ve 6 çocuk babası.