Prof. Dr. Osman Müftüoğlu salgına ilişkin köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Müftüoğlu yazısında salgının bitimi ve maskesiz hayat hakkında değerlendirmelerde bulundu.

YAZA MASKESİZ GİRMEK HAYAL OLDU

Salgının baharda bitip bitmeyeceğini ilişkin sorusuna cevap veren Müftüoğlu sadece aşılama ile salgının bitmeyeceğini salgının bu baharda bitmeyeceğini ve maskeleri çıkararak yaza maskesiz girilmeyeceğini kaydetti.

Prof. Dr. Müftüoğlu açıklamalarında aşılamalar bitince salgınının bitip bitmeyeceği sorusuna da yanıt verdi yazısında "Üzülerek söyleyeyim ne bu salgın bu baharda bitecek, ne de maskeler baharda havaya fırlatılıp önümüzdeki yaza maskesiz girilecek. Peki o zaman bu aşı telaşının sebebi ne? Sebep net ve açık: Salgının kontrolünü sadece umutla beklediğimiz o aşılar başarabilecek" dedi.

Beklentinin abartılmaması gerektiğini belirterek aşının gelip işin bittiği yanılgısına düşülmemesi gerektiğini belirten Müftüoğlu yazısının devamında şöyle devam etti:

"EVET AŞI BİR UMUT"

"Bilelim ki aşılama programları her şey yolunda gittiği takdirde tabii ki hastalığı kontrol altına almış olacak. Ama yine bilelim ki pandeminin üstüne kalınca bir çarpı çizmek yıllar süren aşılama programlarıyla ancak başarılır. Özeti şudur: Aşı bilimi bize bir aşının herhangi bir bulaşıcı hastalığı tamamen kontrol altına almasının yıllarca sürebileceğini söylüyor. Evet, aşı bir umut. Evet, aşı bu salgını bahar aylarında bir parça kontrol altına alabilir.

"HEP GÜNDEMİMİZDE OLACAK"

Ama unutmayalım ki aşılara rağmen bu iş ilkbahara bitmez, sonbahara bile neticeleneceği bence hâlâ kuşkulu. İşte bu nedenle bir süre daha “maske-mesafe-temizlik” üçlüsü hep gündemimizde olacak."