Orman Genel Müdürlüğü, "Orman Köylülerinin Kalkındırılmalarının Desteklenmesi Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN

Böylece, yönetmelikte belirtilen her türlü kredi başvuru dilekçe, e-Devlet veya kurumun resmi elektronik ortamı üzerinden gerçekleşecek.

Söz konusu kredi, konuyla ilgili eğitim görmüş veya o konuda çalışanlar kabul edilecek. Ayrıca şehidin dul ve yetimleri ile anne, baba, kardeşleri ve gaziler öncelikli olarak kuraya tabi olmadan krediden yararlanacak.

FAİZ YOK

Orman köylüleri ferdi, kooperatif ve kooperatif üst kuruluşları kredilerinden faiz yapılmayacak. Dış kaynaklı projeler ile özel amaçlı kredi sağlayan kuruluşların kaynak temini durumunda söz konusu kaynaklar ve bunun karşılığı bütçeye konulacak tutar, kaynak sağlayan kuruluşun öngördüğü faiz oranı ve diğer şartlara uygun kullandırılacak. Borçlular, borçlarını taksitin vade tarihinden önce diledikleri tarihte kapatılabilecek.

MÜCBİR SEBEPTEN DOLAYI 1 YIL ERTELEME YAPILABİLECEK

Deprem, sel, doğal afet, salgın hastalık gibi mücbir sebep durumunda kredi desteği verilen orman köylüleri ve kooperatiflerin 45 gün içerisinde talep etmeleri ve bölge müdürlüğünce düzenlenecek raporun uygun görülmesi halinde, kredi taksitleri 1 yıla kadar faizsiz olarak erteleyebilecek.