Başbakan Yıldırım İstanbul'da konuştuBaşbakan Binali Yıldırım, TİM ihracatçılar zirvesine katıldı. Burada gündemi değerlendiren Başbakan, sırtını bazı terör örgütlerine dayayanlara göndermelerde bulunarak, bunların kaybetmeye mahkum olduğunu söyledi.

HEM SİYASETTE HEM TİCARETTE..

Başbakan Yıldırım, "Sırtını şu veya bu örgüte dayayan, şu veya bu devletin yönlendirmesiyle hareket edenler hem siyasette hem ticarette kaybetmeye mahkumdur" şeklinde konuştu.

"2019'A KADAR SEÇİM YOK"

Başbakan, erken seçim tartışmalarına da bir açıklık getirerek "2017'de seçim filan yok, 2018'de yok, 2019'a kadar hiçbir şey yok. İşinize gücünüze bakın kardeşim." dedi.

Başbakan Yıldırım İstanbul'da konuştu

2017 ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

"Değerli dostar ümitsiz olmaya gerek yok. 2017 çok daha güzel olacak. Bu yapılan algı operasyonları Türkiye'nin gerçek gücünü yansıtmıyor. Dünyanın her tarafına gidin. Ne kadar ihracat yaparssanız o kadar destekleyeceğiz. Araştırma geliştirmeye,yenilikçiliğe daha fazla zaman ayıracağız. Bizim mutlak üstünlüğümz, petrolümüz yok. Ama kabiliyetli insan kaynağımız var. Bulunduğumuz coğrafya dünyanın en stratejik noktası.

TÜRKİYE 3 SAAT UÇUŞLA..

Türkiye 3 saat uçuşla 56 ülkeye erişilebilecek konumda yer alır. Burdaki yıllık GSMH 30 trilyon dolara yaklaşmış durumda. Türkiye'nin gücünü en çok siz biliyorsunuz. Bakın ülkemizle gurur duymamız için çok fazla sebebimiz var. Dünyanın en büyük havalimanını yapan, en uzun 3. asma köprüsünü yapan başka ülke var mı? Türkiye bir çok ülkeye göre çok büyük işler başardı. Bölünmüş yollar kaza oranını yüzde 62 azaldı. Niye? Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik, yolları böldük gönülleri birleştirdik.

BELİRSİZLİK DİYE BİR ŞEY YOK

Belirsizlik diye bir şey yok. Bakın buradan söylüyorum, Türkiye'nin geleceğinde belirsizlik yok. Belirsizlik varmış algısı oluşturmaya çalışanlar var, çok net. Önümüzde bir iş kaldı. Onda da bir mesafe katettik. Darbeden kalan ve 2007 Cumhurbaşkanı seçilememesinden kaynaklı, daha sonra referandumla Cumhurbaşkanının halk tarafından seçiminin gerçekleşmesiyle ortaya doğan bir mevcut durum var. Bu durum, Anayasa'yla uyuşmuyor. Şimdi yapacağımız iş bu hükümet sistemini mevcut Anayasa'yla uyumlu hale getirmek ve böylece bu alandaki enerji kaybına da son vermek. Bu da belli. Bu çok kapsamlı bir değişiklik olmayacak, sınırlı bir değişiklik yapacağız ve en kısa sürede de referanduma, milletin önüne götüreceğiz. Ondan sonra artık seçim filan yok. 2017'de seçim filan yok, 2018'de yok, 2019'a kadar hiçbir şey yok. İşinize gücünüze bakın kardeşim.