• Acılı ailelere taziye ziyareti
  • Acılı ailelere taziye ziyareti
  • Acılı ailelere taziye ziyareti
  • Acılı ailelere taziye ziyareti







Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.



Başbakan Binali Yıldırımdan taziye telefonu

Kaynak ile Bakanlar Soylu, Kaya ve Yılmaz, yangında yaralanan ve kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralı öğrencilerle ailelerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra Kaynak ve beraberindeki bakanlar, yangında hayatını kaybeden Zeliha Avcı ve Bahtınur Baş'ın ailelerini Sarıçam ilçesinde ziyaret ederek başsağlığı diledi.









O yurttan başka seçeneğimiz yoktu'O yurttan başka seçeneğimiz yoktu'

BAŞBAKAN YILDIRIM TELEFONLA ARADI



Basına kapalı gerçekleşen ziyarette, Başbakan Binali Yıldırım'ın yangında hayatını kaybeden Zeliha Avcı'nın babası Mustafa Avcı ve Bahtınur Baş'ın babası Mehmet Ali Baş'la telefonla görüşerek başsağlığı dilediği bildirildi. 



Adana'nın Aladağ ilçesinde dün akşam saatlerinde özel öğrenci yurdunda çıkan yangında 12 kişi yaşamını yitirmiş, 22 kişi yaralanmıştı.







Başbakan Binali Yıldırımdan taziye telefonu



BABA AVCI İSYAN ETMİŞTİ



Öğrenci yurdunda çıkan yangının ardından olay yerine giden gazeteciler, Zeliha Avcı'nın babası Mustafa Avcı'ya yangının nasıl çıktığını sormuştu. Baba Avcı, 'Benim çocuğum kayıp. Burası Süleymancıların yurdu. Yurdu yıktılar, bizim çocuklarımızı buraya yerleştirdiler' demişti.



"CEMAAT YURTLARINA GİTMELERİ ZORLANMIŞ"





Yanan yurtta inceleme yapan Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Balık, devlet yurdunun büyütülmesi için yıkıldığını, bu yüzden kız çocuklarının cemaat yurtlarına gitmeye zorlandığını, bu tür yurtların ülkenin bir çok yöresinde faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.

Bir ambulansta 9 cansız bedenBir ambulansta 9 cansız beden

Bazı öğrencilerin yakınları da ’Süleymancı’ olarak bilinen bir cemaat mensuplarının öncülüğünde kurulan derneğe ait yurdun ilçedeki tek seçenek olmasından yakındı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı: Kapılar kilitliymişAdana Büyükşehir Belediye Başkanı: Kapılar kilitliymiş



FEVZİOĞLU: YURT MESELESİ EL BİRLİĞİYLE ÇÖZÜLMELİ




Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu ile Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Aladağ İlçesi’ne gelerek yanan yurt binasında inceleme yaptı. Metin Fevzioğlu, binaya ilk bakışta bile pek çok sıkıntı olduğunun görüldüğünü söyledi. 



İlçede devlete ait yurdun yenilenmek üzere yıkıldığını ve öğrencilerin bu özel yurda gönderildiği bilgilerine değinen Feyzioğlu, şunları söyledi:



"Burada bir devlet yurdu varken, o devlet yurdu büyütülmek, yenilenmek için yıkılabilir ama çocukları özel yurtlara sevk etmek bir alternatif olmamalı. Yani devlet, devlet yurdundan çocuğu çıkarıp özel yurtlara vermemeli, veremez. Bunlar neticede 11-12 yaşında yavrular. Devlete emanetler. Devlete emanet yurtlara alıp da özel yurtlara veremezsiniz. Öyle olursa işte böyle rezalet olur.  Bu işe partiler üstü yaklaşmak, çözmek lazım. Devletin siyasi parti gözlükleri olmadan el atması lazım. Ortaöğretimde anlaşılan o ki özel yurt olmamalı. Aksi takdirde ne güvenliklerini sağlayabiliyorsunuz ne de istismarı önleyebiliyorsunuz ne de beyinlerinin yıkanmasını önleyebilirsiniz."