Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından 88 sanık hakkında bozma kararı verilmesinin ardından, dosyası 24 Aralık 2013'de yargılamanın gerçekleştiği İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesine geri gönderilen Balyoz planı davasının ilk duruşması 17 Nisan'da yapılacak.
Emekli orgeneraller Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, Ergin Saygun, Bilgin Balanlı, Şükrü Sarıışık ve emekli oramiral Özden Örnek ile emekli albay, MHP Milletvekili Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 237 sanığın, çeşitli oranlarda değişen mahkumiyet kararını onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, haklarında verilen hükmü bozduğu 88 sanıkla ilgili dosyayı da, davayı gören İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri gönderdi.

Davanın bozma hükmü uygulanan 88 sanıklı dosyasının 24 Aralık 2013'de ulaştığı mahkeme heyeti, ilk incelemesini bitirdi. HSYK kararnamesiyle görev yeri değiştirilen Ömer Diken'in yerine başkan olarak atanan Ahmet Korkusuz ile üye hakimler Aytekin Özanlı ve Savaş Çelik'in incelediği dosyaya ilişkin duruşmanın yapılacağı tarih olarak 17 Nisan 2014 günü belirlendi.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayında bulunan büyük duruşma salonunda yapılmasına karar verilen duruşma öncesi, 88 sanığa ve avukatlarına tebligat gönderildiği öğrenildi.

Mahkeme heyeti ilk duruşmada, hazır olan sanıklardan Yargıtay’ın bozma kararına ilişkin görüşlerini alacak ve sonraki süreçte de sanıklarla ilgili verdiği bozma kararına uyma ya da direnme yönünde bir hüküm belirleyecek. Heyet kararında direnirse, dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gönderilecek.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 25 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararlarını yeterli delil bulunmadığından, 63 sanık hakkındaki mahkumiyet kararlarını ise "sanıkların eylemlerinin suç için anlaşma suçu kapsamında kalması" nedeniyle ceza verilmesine yer olmadığına hükmedilmesi gerekçesiyle bozmuş ve diğer 237 sanıkla ilgili verilen kararları ise onamıştı.