Yurt genelinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Vatandaşlar şehitlik ziyaretinde bulunurken, hain darbe girişiminde şehit olanlar dualarla anıldı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümünde Türkiye'nin 81 ilinde çeşitli noktalarda etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde tüm yurtta çeşitli programlarla şehitler anıldı. Arnavutköy 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda, darbe girişimin önlenmesi ve gecenin önemli ismi olan Ömer Halisdemir için etkinlik düzenlendi. Geçen hafta 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir'in adını yaşatmak amacıyla 4'ncü kez ulusal bisiklet turu düzenlendi. Arnavutköy'den Niğde'ye giden 25 profesyonel bisikleçi geçtikleri güzergahlardan toprak alarak Şehit Halisdemir'in mezarına götürdü.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4'ncü yıldönümünde Arnavutköy Belediyesi, vatandaşlarla muhteşem bir çalışmada bir araya geldi. 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen programa Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Arnavutköy KaymakaMI Ahmet Odabaş, AK Parti İstanbul İlk Başkanı Bayram Şenocak, Arnavutköy Emniyet Müdürü, Garnizon Komutanı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum - kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar 15 Temmuz  günü şehit olan vatandaşlar için hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı ve Kur'an tilavetleri okundu. Meydanın girişinde ateş ölçümlerinin yapıldığı görülürken, sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde tören alanı hazırlandı.

25 profesyonel bisikletçi Şehit Ömer Halisdemir'in mezarına geçtikleri şehirlerden aldıkları toprakları bıraktı. 15 temmuz programında Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı açıklama yaptı. Baltacı, 15 Temmuz gecesi Türk halkının hain darbecilere geçit vermediğini, darbe girişimlerinin artık tarihe gömüldüğünü kaydetti. "O geceyi hatırladığımızda bugünün anlamını çok daha iyi anlıyoruz. Türkiye'nin yetiştirdiği insanların ülkenin masumlarına silah çevirdiğini şimdi daha iyi anlıyoruz. Maksadımız yeni neslimize, yeniden bu olayları hatırlatmak, yeniden yaşanmaması için zihinleri taze tutmaktır. Ülkemizi Allah böyle badirelerden hep uzak eylesin. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.