TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Başkanlığı'ndaki Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. MHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarete TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu yer aldığı kabul basına kapalı gerçekleşti.

Görüşmenin ardından heyet adına açıklama yapan Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Geçtiğimiz Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüklerini ve bugünde Devlet Bahçeli’nin kendilerini kabul ettiğini söyledi.

KİK İstişare Eş Komitesi olarak düşüncelerini ifade ederken ekonomiye odaklanması gerektiğini belirttiklerini kaydeden Palandöken, "Dolayısıyla siyasi dilin yumuşatılması ülkenin birliğinin, huzurunun ve gelecek günlerdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde ve genel seçimlerde memleketin hayrına olacak söylemlerin devamı ile ilgili. Siyaseten bir yumuşama." dedi.

Yerel seçimlerin başarılı bir şekilde tamamlandığını belirten Palandöken, "İnsanlar huzur içinde artık kendi işlerine odaklanmasının lazım geldiği önemli süreç başlıyor. Artık her şey iş, aş ve memleket. Dolayısıyla ekonomi. Biz de bunlar için sivil toplum kuruluşların yani Türkiye’nin neredeyse 70 milyonunu temsil eden insanlar olarak bu ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Bir sonuç bildirgemiz olacak bundan sonra ziyaretimiz Kemal Kılıçdaroğlu’na. Söylenecek sözün özü ülkedeki birliğin, dirliğin ve samimiyetin devamı ile ilgili. Üslubun yumuşatılması gündemin tekrar ekonomiye odaklanması Avrupa sürecinin hızlandırılması, yeni anayasa çalışmalarını devamı ve ülkenin bir an evvel seçim sürecinden ve stresinden kurtulması ile ilgili. Hayırlı olsun ziyaretimiz." şeklinde konuştu.