ALTINDAĞ 

Vaka artışlarının en dikkat çeken ilçelerden olan Altındağ’da, 1 Mayıs’tan bu yana yüksek riskli bölgelerin yaygınlaşarak çoğaldığı dikkat çekiyor. Ulus meydanı ile Plevne, Oruç Reis, Bent Deresi caddeleri ve çevresi yüksek riskli olarak görünüyor. Vaka yoğunluğu neredeyse ilçenin tamamına yayıldı.

ÇANKAYA

Nüfus yoğunluğun fazla olduğu merkez noktalarda, 1 Mayıs’tan bu yana yüksek riskli bölgeler yayılarak artmış durumda. Kızılay Meydanı, Dikmen Vadisi ve çevresi, Turan Güneş, Doğukent ile Mevlana bulvarları, Filistin Caddesi riskin yüksek olduğu yerlerin başında geliyor. Yüksek ve orta riskli bölgeler, 1 Mayıs’a kıyasla neredeyse ilçenin tamamına yayılmış durumda.

ETİMESGUT

Ahimesud Bulvarı ile Hikmet Özer, Şehit Hasan Özer, Atilla Eşer ve İstasyon caddelerini içine alan bölge 1 Mayıs’tan bu yana yüksek riskli olarak görülüyor. Bağlıca Mahallesi ise genel olarak 1 Mayıs’taki gibi düşük riskli olarak görülse de, Bağlıca Bulvarı ve çevresinde oluşmaya başlayan yüksek riskli bölgeler dikkat çekiyor.

GÖLBAŞI

1 Mayıs’ta kaydedilen verilere kıyasla, 4 Ağustos’ta Cumhuriyet ve Şehit Selami Atabey caddeleri ve çevresindeki risk oranı artmış durumda. Buna ek olarak riskin düşük olduğu birçok noktada da yoğunluğun artış yaşandığı görülüyor.

KEÇİÖREN

Nüfusun da fazla olduğu Keçiören’de, yüksek riskli bölgeler neredeyse ilçenin tamamına yayılmış durumda. Kızlarpınarı, Gazeller ve Selçuk caddelerindeki yüksek riskli bölgelerin 1 Mayıs’a kıyasla yayılarak artmış olması endişe verici. Yüksek riskli bölgelerin aralarında daha az riskli bölgeler de bulunuyor.

MAMAK

Vaka yoğunluğunun yüksek düşük ve orta riskli bölgeler olarak neredeyse ilçenin tamamına yayıldığı Mamak’ta Natoyolu, Neşet Ertaş, Anadolu ve Hoca caddeleri ve çevresinde yoğunluk görülüyor. 1 Mayıs’ta Cebeci Asri Mezarlığı çevresindeki az riskli bölgeler de 4 Ağustos’ta yüksek ve orta riskli olarak haritadaki yerini aldığı kaydediliyor.

SİNCAN

İlçe genelinde 1 Mayıs’ta da yüksek riskli olan bölgelerin yayılarak çoğaldığı gözleniyor. Ahimesud Bulvarı ile Buhara, Yaşar Kemal, Sanayi, Vatan caddelerine ek olarak Hürriyet, Ankara ve Atatürk caddeleri ve çevresinin de yüksek riskli olarak haritaya girmesi endişe verici.

YENİMAHALLE

1 Mayıs’ta da yüksek ve orta riskli bölgelerin fazla olduğu ilçelerin arasında olan Yenimahalle’de, 4 Ağustos tarihindeki verilere göre neredeyse vakanın olmadığı bölge bulunmuyor. Kızılcahamam, Selçuklu, Seyitler ve İvedik caddeleri ile çevresi yüksek riskli ilçeler olarak haritada görülüyor.