Kararın ardından salon karıştı, duruşma salonu dışında olaylar çıktı. Mahkeme salonunda heyeti korumak için şemsiye açılldı. 

Duruşma sırasında da gerginlik vardı. Sağlık sorunları sebebiyle görüntülü olarak son sözleri sorulan tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan, 'Gerçek katil masum gençleri sokağa dökenler, Gezi Parkı eylemlerinin arkasındakiler' dedi. Bu ifadelerin ardından tepki sesleri yükseldi.

Ali İsmail Korkmaz davasında mahkeme heyeti sanık polis memuruı Mevlüt Saldoğan'a 'Ölüme sebebiyet vermek' suçundan 13 yıl hapis cezası verirken bunu 10 yıl 10 ay hapse çevirdi. Diğer polis memuru Yalçın Akbulut'a ise önce 12 yıl hapis cezası verilirken 10 yıla indirildi. Diğer sanıklar fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever'e verilen 8'er yıl hapis cezaları 6'şar yıl 8'er ay hapis cezasına indirildi. Ebubekir Harlar adlı sanığa ise 8 yıl hapis cezası verilirken suç yardım düzeyinde kaldığından 3 yıl 4 aya indirildi. Bu sanığın tutukluluk süresi göz önüne alınarak tahliyesi kararlaştırıldı.
Tutuksuz yargılanan sanık polis memurları; Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise, kanıt yetersizliğinden beraat etti.

Kararın ardından mahkeme salonu karıştı. Duruşma salonu dışında da olaylar çıktı. Tepkiler üzerine mahkeme heyeti şemsiye açılarak salondan dışarı çıkartıldı.

SANIK POLİS MEMURUNUN SÖZLERİ SALONU KARIŞTIRDI

Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemlerinde çıkan olaylarda 38 gün komada kaldıktan sonra kurtarılamayan üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın Kayseri Adalet Sarayı 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 7’inci duruşması saat 09.30’da başladı.

Bir önceki duruşma öncesi Ankara Numune Hastanesinde böbrek taşı ameliyatı olan ve duruşma salonuna sağlık sorunları nedeniyle gelmeyen tutuklu sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan ise Ankara L tipi cezaevinden SEGBİS yöntemiyle duruşmaya katıldı. Mahkeme başkanı, savcıdan dosyanın esasına ilişkin görüşünü sordu. Duruşma savcısı, görüşünde herhangi bir değişiklik olmadığını belirterek, "Sanık Yalçın Akbulut’un tutuklanması yönündeki talebimizi yineliyoruz" dedi.

Tedavi gördüğü Ankara Numune Hastanesi’nden SEGBİS yöntemiyle duruşmaya katılan tutuklu sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan’a geçmiş olsun dileklerini ileten mahkeme başkanı, sanıktan son sözünü sordu. Bu sırada salondan ”Beter olsun” sözleri yükseldi. İstanbul’daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Kenan Kumaş’a başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Mevlüt Saldoğan, şöyle devam etti;

"Görüntülerdeki kişinin Ali İsmail olduğu ispat edilmemiştir. Tanık Semih Berkay Yapıcı’nın mesnetsiz bir ifadesi vardır. Bu ifadeye göre görüntülerdeki kişinin Ali İsmail Korkmaz kabul edildi. Ali İsmail’in kullandığı ilaçlarda da yapılan incelemede fazla doz kullandığı ortaya çıktı. Ali İsmail, aynı gece yapılan muayenesinde değil, 18 saat sonra beyin kanaması geçirmiştir. Gezi Parkı darbe girişimi miydi, değil miydi? Devletin personeline malına zarar vermek hangi hakkın kullanımıydı? Kararı sizin vicdanınıza bırakıyorum. Gerçek bir katil aranıyorsa, teşkilatımda, duruşma salonunda sanık sandalyesinde oturanlar değil, masum gençleri sokağa dökenler, Gezi Parkı eylemlerinin arkasındakilerde aranmalı. Gürkan Korkmaz, ilk duruşmada ’Günah keçisi istemiyorum’ demişti. Ben yıllarca namusumla şerefimle çalıştım. Kimsenin canına, malına kastetmedim. Kimseyi kasten öldürmedim, yaralamadım. Mesleğe başlarken yaptığımız yemine sadık kalarak, amirlerimin yaptığı emirle zor kullanma yetkimi kullandım." Mevlüt Saldoğan’ın ifadesine aile ve duruşma salonundaki katılımcılar sık sık tepki gösterdi. İsmail Koyuncu da daha önce yaptıkları savunmalarının geçerli olduğunu, suçsuz olduğunu ve beraat talep ettiğini anlattı. Son sözü sorulan Ebubekir Harlar ise, "Ben kimseyi dövüp, öldürmedim. Polis yakala dedi diye yakaladım. Siz de sayın savcım gibi cezaevinde yatmamı istiyorsanız, yatarım. Suçsuz yere de yatarım" dedi. Muhammet Vatansever de "Kararla birlikte beraat ve tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu. Ramazan koyuncu son sözlerinde şöyle dedi;

"18 aydır suçsuz yere yatıyorum. Siz büyüklerden beraatimi istiyorum. Adaletinize sığınıyorum." Hakkında tutuklama talep edilen polis memuru Yalçın Akbulut da "Savunmalarımı tekrar ediyorum. Benim vurduğuma dair en ufak görüntü yok. Ben şahsı oradan uzaklaştırmak istedim." 

"CEZALALARINI ALMASINI İSTİYORUZ"

Kayseri Adliyesi’nde anne Emel ve baba Şahap Korkmaz, gazetecilere açıklamalarda bulunarak, karar öncesi adalet istediklerini söyledi. Duruşmaya verilen arada konuşan anne Emel Korkmaz, adil bir karar verilmesini beklediklerini belirterek, şöyle dedi:

"Hak ettikleri cezanın verilmesi bekliyoruz. Cezaları ne olursa olsun hiçbir şey Ali İsmail’i geri getirmeyecek ama en azından hak ettikleri cezayı ve oğlumun hakkını aldık dedirtmek adına hak ettikleri cezayı vermelerini istiyoruz. Her seferinde buraya geldiğimde Ali’yi kaybediyorum, bir kez daha canım yanıyor. İnşallah adalet gerçek yerini bulur."

Baba Şahap Korkmaz da, bugüne kadar sakinlikle davayı takip ettiklerini anlatırken, "Duruşma salonunda içeride, dışarıda olsun sükuneti sağladık, sakinleştirdik herkesi. Oğlumuzun hakkını aradık, başka bir şey istemiyoruz. Cezalandırılmalarını istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz" diye konuştu.