Balyoz soruşturmasına hiçbir şekilde müdahil olmadığını belirten Emekli İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Başbuğ hakkında şöyle yazdı: “Görevli oldukları dönemde, bu ülkede ne ihanetler yaşandı da işe vaziyet etmek bir yana hep koruyup kollayıcı oldular.”

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Balyoz hükümlülerinin Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararından sonra yeniden yargılanmalarının ve tahliye edilmelerinin ardından açıklamalarda bulunmuştu. “Bu kumpası kuranlar ortada. İşte başlayın Zekeriya Öz’lerden, Ali Fuat Yılmazer’lere...” demişti.

Bunun üzerine sosyal medya üzerinden rahatsızlığını dile getiren Ali Fuat Yılmazer, Başbuğ hakkında çarpıcı tespitlerde bulundu: “Kamuoyuna ‘casusluk ve fuhuş operasyonu’ olarak yansıyan süreçte yapılan çok önemli tespitler vardı. Deniz Kuvvetleri’nden tutuklamanın çok olması bundandır. İnkârı mümkün olmayan belge ve görüntüler ele geçirildi. Kamuoyuna hiç yansımadı. İlker Başbuğ’un ricası, Başbakan tarafından şahsıma iletildi. İki ülke adına casusluk faaliyeti içerisinde olduklarına dair kesin delilleri Genelkurmay’a teslim edilen görevliler hakkında ne yapıldı? Hiçbir şey. Ordumuzun en gizli bilgilerini yabancılara sızdıranlar bizzat Başbuğ tarafından korunup kollandı.”