Tutuksuz yargılanan polislerin avukatı Ali Aksoy, 36 sayfalık iddianameyi hazırlayan savcının, kopyala yapıştır sistemiyle isimleri eklediği için en az 30 tane bariz hata yaptığını söyledi.

Hükümete yakın bir gazetenin kupürü ihbar kabul edilerek 19 Ağustos 2014 tarihinde yapılan operasyonla 32 emniyet mensubu gözaltına alınmış, daha sonra tamamı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bugün İzmir Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan yargılamadan önce basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Av. Aksoy, “İddianame, aslında 36 sayfalık bir iddianame. Bunun 20’ye yakını, kişilerin kimlik ve adres bilgilerinden ibaret. İddianame zaten bir garabetti, bilmiyorum bakma şansınız oldu mu? İddianamede müvekkillerin isimleri yanlış yazılmıştır. Başka isim yazılmıştır. Halbuki şu andaki yargılama yaptıkları noktada burası aslında kendilerinin, yani kişilerin isimlerindeki, mesleklerindeki yanlışlarından dolayı yargılama yapan savcı, iddianame hazırlayan savcı, en az hata yaptığı sayfada müvekkillerin isimlerinde iki defa hata yapmış. Yani kopyala yapıştır yapmış, 36 sayfalık bir şeyde, zaten bunun 20’ye yakın sayfası kişilerin isimleri ve adresleri olduğu halde 30’un üzerinde hatası var. İsim hatası var, yani böyle çok bariz hatalar var. Bugün duruşmamız başlıyor. İnşallah güzel bir hukuk neticesi alırız diye düşünüyorum.” dedi.

Daha büyük salon istediklerini söyleyen Aksoy, “Salon olarak büyük salonu talep etmiştik ama mahkeme, kendi salonunda yapacak. Bu şu demektir, bizim görsel savunma yapma imkanımız olmayacaktır. Normal şartlarda, casusluk dosyasında biliyorsunuz adliyenin konferans salunu duruşma salonu haline getirilmişti, orada yapılıyordu. Oranın özelliği, görsel olarak hazırlanan savunmaları da verme imkanı oluyordu. Şu an burada olmayacak demektir. Belki ilerleyen aşamalarda; mahkeme ne diyecek, onu bilmiyoruz. Taleplerimiz doğrultusunda da belki oraya tekrar geçebiliriz. Bugün söylenecek bir şey yok. Duruşma yeni başlıyor. Artık ilk etapta tensipten sonra yapılması gereken, müştekilerin ifadelerine başvurulacak. Bugün kimlik tespitleriyle geçer herhalde. Çarşamba, perşembeye kadar devam eder. Normalde bu haftayı, mahkeme bu duruşmaya ayırdı. Söylenecek şu anda başka bir şey yok.” şeklinde konuştu.

Polislere destek vermek için adliyeye gelen İzmirli esnaflardan Necati Yörüdü ise, “Davanın devam ettiğini duyduk. İzmir esnafı olarak buraya geldik, destek vermeye. Masum olduklarını biliyoruz ve desteklemeye geldik.” dedi. Esnaf Emin Izgın da, “Mağdur olduklarını düşündüğümüz için desteklemeye geldik. Onlara şu an bir zulüm yapıldığını düşünüyoruz. Zulümle âbad olanın, sonu berbat olur. Bunların elbet günyüzüne çıkacağına, mahkemenin gerekli kararı verip onları serbest bırakacağına eminiz. Onların mağduriyetlerinin giderilmesi için dua ediyoruz. Arka tarafta arkadaşlarımız Cevşen'ler okuyup dua ediyorlar. İnşallah dualarımız yerine ulaşacak. Haklı haksız, suçlu suçsuz günyüzüne çıkacak.” dedi.