Operasyonlar hukuki yerine siyasi olunca ilan edildiği yer de haliyle Twitter oluyor.

Yolsuzluk ve Rüşvet ile Terör soruşturmalarını yürüten polisleri hedef alan "Sahur Operasyonu"nu ilk önce Başbakan Erdoğan'ın danışmanlarına ait olduğu iddia edilen @DERİN MİLLET adlı Twitter hesabı duyurmuştu.

Akşam saat 19:00 civarında atılan tweetlerde geceyarısı ve sabah karşı Polislere yönelik operasyon yapılacağı belirtilmişti.

Dediği gibi de çıktı ve Polisler, terör örgütü üyelerine bile yapılmayan bir muamele ile gecenin 01:30'unda Sahur Vakti gözaltına alındılar.

Yargının yürüttüğü bir operasyonun Twitter üzerinden saatler öncesi duyurulması bu operasyonun hukuki değil, siyasi olduğunu ortaya koyuyordu. Tıpkı Bülent Arınç'ın "Özür dilesinler, nedamet getirsinler, affedelim" sözüyle operasyonun siyasi olduğu itiraf ettiği gibi...

YENİ OPERASYON SİNYALİ

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi önceki gün CNN Türk'te katıldığı programda yeni bir operasyonun geleceğ sinyalini vermişti. Yeni bir dinleme iddiası ortaya atan Selvi'nin bu sözleri "Yeni Bir Operasyon mu Geliyor" yorumlarına neden olmuştu.

Zira Poliselere Sahur Vakti yapılan operasyonun işaret fişeği daha önce Yeni Şafak ve Star Gazetesi'nin "7 Bin Kişi Dinlendi" haberiyle atılmıştı. Daha sonra bu rakamın 232 kişi olduğu Başsavcı Salihoğlu ve Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek tarafından teyit edilse de yeni bir operasyon için o manşetlerle kamuoyu çoktan hazırlanmış oldu.

Abdülkadir Selvi'nin önceki gün attığı işaret fişeğinden sonra Selvi'nin de içinde olduğu bir ekibin yönettiği iddia edilen Hükümete yakın @GizliArşiv isimli hesap "Yeni Bir Operasyonun" geldiğini dün akşam Twitter'dan duyurdu.

"YENİ OPERASYON GELİYOR - HAYIRLI OLSUN" diye duyurulan yeni oprasyonda kimlerin gözaltına alınacağı da tek tek yazıldı.

İŞTE @GizliArşiv hesabından dün atılan "YENİ OPERASYON" TWEETLERİ;

YENİ OPERASYON GELİYOR- HAYIRLI OLSUN Paralel yapının Emniyet ve Yargı ayağına yeni bir operasyon başlamak üzere.

Önümüzdeki hafta operasyon kapsamında gözaltına alınacakları açıklıyoruz: 1. Eski İzmir, halen Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Zafer KILINÇ,

2. Eski istihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek, Ömer Altıparmak ile İzmir İl Emniyet'te açığa alınan Mehmet Ali Şevik

3. Organize Suçlarla Mücadele Md Mehmet Erikoğlu, yardımcısı Taner Aydın, Mali Suçlar Md. Emin Göktaş, TEM'den Halil İ.Güzel ve Rüştü Ünsal

4. Kumpasa yardımcı olan ve isim veren kurum imamları Murat Türker (BDDK), A.Fethi Toptaş(Hazine), Cihan Aktaş (Merkez B.), B.S.Şafak (SPK)

5. Kumpasın medya ayağında : Bayram Kaya (Zaman) Turan Görüryılmaz (Bugün), Arzu Yıldız ve Hüseyin Özay (Taraf)

Bu isimlerle başlayan gözaltılar genişleyerek devam edecek. Bu kumpası kuran ve yönetenler mutlaka tutuklanacaklar. Bizden söylemesi...