Koronavirüs vaka sayısının artış göstermesiyle mücadele kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için il bazında çeşitli yasaklar gelmeye devam ediyor.

Tedbirler artıyor

Koronavirüs salgınının yayılmasının önüne geçmek amacıyla Türkiye'de il bazında valilikler tarafından çeşitli tedbirler hayata geçiriliyor. 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik yasaklar içeren tedbirlerin uygulandığı şehir sayısı ise her geçen gün yenileri ekleniyor. En son İzmir, Bolu, Tunceli, Balıkesir, Niğde ve Konya'nın da listeye eklenmesiyle yeni yasaklar getirilen il sayısı 28 oldu.

Getirilen yasaklar çoğu illerde 65 yaş ve üzerine yönelik getirilse de bazı kentler, yasaklar 16 yaş ve altı için de hayata geçirildi.

Koronavirüsün kolaylıkla yayılım gösterdiği kalabalık alanlarda (düğünler, nikahlar, asker uğurlamaları, pazar yerleri vb.) 65 yaş ve üstü vatandaşların girişlerini kısıtlayan tedbirler, bazı illerde toplu ulaşım için de hayata geçirildi.

Toplam il sayısı 28'e yükseldi

65 yaş ve üstü ile 16 yaş ve altı için tedbirlerin uygulanacağı 28 ile ise şunlar: Erzincan, Eskişehir, Mardin, Ordu, Kastamonu, Ankara, Bursa, Kütahya, Batman, Sivas, Manisa, Kırıkkale, Aksaray, Bartın, Elazığ, Kayseri, Şanlıurfa, Yalova, Siirt, Kahramanmaraş, Malatya, Düzce, İzmir, Bolu, Tunceli, Balıkesir, Niğde ve Konya.

Tedbirlerin uygulanacağı şehirler arasına dahil olanson 6 il için alınan kararlar şöyle: