Ekmeleddin İhsanoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, başörtüsü hakkındaki görüşlerini soruması üzerine İhsanoğlu, şu cevabı verdi: “Başörtüsü konusunda ben üniversitede öğretim üyesiyken, bölüm başkanıyken, İstanbul Üniversitesi’nde başörtülü kızlarımızın haklarını müdafaa eden çok az sayıdaki öğretim üyelerinden biriyim.

Benim, 28 Şubat döneminde yaptığım savunma kürsümün kapatılmasına ve o günkü baskı karşısında 10 sene üniversiten erken ayrılmama sebep olmuştur. Bunun aksini söyleyenler ya gerçekleri bilmiyorlar ya gerçekleri kendi hayallerindeki gibi görmek istiyorlar. Başörtüsü haktır. Başörtüsü, kızlarımızın kadınlarımızın istediği gibi olması lazım gelir. Bu, kendi yorumlarıdır. Gelenekten gelen bir şeydir. Ben bu hakkı müdafaa eden çok az insandan biriyim. O zaman ‘Selamet der kenarest’ (Tarafsızlıkta selamet vardır) diyenler, bugün kalkıp da böyle bir şey demeye hakları yoktur.”

BAHÇELİ: EKMEL BEY’E BAŞARILAR DİLİYORUZ

Devlet Bahçeli de konuşmasında, İhsanoğlu’nun kabul gördüğünü belirterek, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin böyle bir işaret gösterdiğini dile getirdi. Bahçeli, görüşmeden yüksek istifade sağladığını kaydederek, "Verimli bir görüşme olmuştur. Milletimize hayırlı uğurlu olsun. Artık Anadolu’nun tabiri ile kendisine ‘Ekmel Bey’ diyoruz. Ekmel Bey’e başarılar diliyoruz.” diye konuştu.