2020 yılında corona virüsü salgını nedeniyle bekçi alımlarına bir süre ara verilmişti ve alımlar durdurulmuştu. Daha sonra Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir ilan yayımlandı ve 400 bekçi alımı için başvurular alınmıştı. Bunun arıdndan 2021 yılı bekçi alımı kapsamında araştırırılıyor.

2021 BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN?

Bekçi alımlarını Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıklamasıyla duyurusu yapılacak. Henüz Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün son dakika 2021 bekçi alımlarına dair herhangi bir duyuru yayımlanmadı. Bu doğrultuda 2021 yılında bekçi alımının ne zaman yapılacağı hakkında herhangi bir tarih paylaşılmadı. Bu konu hakkında bir gelişme olduğunda okuyucularımız haberdar edilecektir. 2021 yılında bekçi alımlarının ne zaman yapılacağı belli olmazken ne kadar bekçi alımı yapılacağı da merak edildi. Bu yıl son yapılan bekçi alımında İstanbul için 400 bekçi alımı başvuruları değerlendirildi. 

BEKÇİLİK MAAŞLARI

Tüm bunların yanı sıra bekçilik bu kadar gündemdeyken bekçi maaşları da araştırılııyor. Bu doğrultuda bekçilik maaşları şu şekilde:

İlkokul mezunu olan bekçi maaşı

İlkokul mezunu olan bekçi maaşı 4 bin 302 liradır.

Lise mezunu olan bekçi maaşı

Lise mezunu olan bekçi maaşı 4352 lira ile 4,455 lira arasında değişiyor.

Ön lisans mezunu olan bekçi maaşı

Ön lisans mezunu olan bekçi maaşı 4357 lira ile 4.400 lira arasındadır.

Lisans mezunu olan bekçi maaşı

Lisans mezunu olan bekçi maaşı 4, 404 lira ile 4,657 lira arasındadır.