Gaziantep, Hatay ve Kilis İllerinde İkaz ve Alarm (Siren) Sistemi Kurulumu İşleri Sözleşmesi kapsamında Hatay'ın genelinde kırmızı alarm sirenleri çaldı.

HATAY VALİLİĞİ KIRMIZI ALARM AÇIKLAMASI YAPTI

Sirenlerin çalmasıyla vatandaşlar panikleyip sokağa çıktı. Vatandaşlara korku dolu anlar yaşatan alarmlara ilişkin Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden verilen bilgide; Başkanlığımız ile ASELSAN A.Ş. arasında 19.02.2019 tarihinde imzalanan “Gaziantep, Hatay ve Kilis İllerinde İkaz ve Alarm (Siren) Sistemi Kurulumu İşleri Sözleşmesi” kapsamında İlimizde Kurulumu tamalanan Siren Sistemlerinin geçici muayene kabul işlemleri 20-30 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Söz konusu işlemler sahada siren seslerinin çaldırılması ve sesli anons şeklinde olacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

KIRMIZI ALARM NEDİR?

Hava saldırısı tehlikesi olduğunu belirten kırmızı alarm, 3 dakika süren yükselip alçalan dalgalı siren sesi ile duyurulur.

Bu alarm duyulduğunda;

Kapalı alanda bulunanlar:

Sarı alarm sırasında eksik kalanları tamamlamalı ve gerekli olan malzemeleri de yanınıza alarak derhal sığınak yerine gitmelidirler. Tehlike geçti ikazı verilinceye kadar sakin bir şekilde sığınakta beklemelidirler. Sığınakta gaz, radyasyon, yangın tehlikesi oluşursa; maske takılarak sığınak amiri gözetiminde yeni sığınağa gidilmelidir.

Dışarıda açıkta bulunanlar:

Hemen en yakın genel sığınaklara, sığınma yerlerine veya yeraltı geçitleri, dehlizler, sağlam pasajlar, bodrumlar, duvar dipleri, çukurlar gibi sığınılmaya elverişli yerlere girmeli ve tehlike geçti ikazına kadar sükunetle beklenmeli.

Araçta bulunanlar:

En elverişli yerde aracından çıkarak açıktaki gibi hareket etmeli.