Muğla'nın Bodrum ilçesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
 
Alınan bilgiye göre, Yalıçiftlik Mahallesi'nde oteller, yerleşim yerleri ve bir tersaneye yakın ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı.
 
Bölgede kuvvetli esen rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüyen yangına, ilk müdahaleyi Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Amirliği, Bodrum Orman İşletme Şefliği ve Milas Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yaptı.
 
Ekiplerin yangını kontrol altına almaya çalıştığı bildirildi.
 
Aydın'da orman yangını
 
Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde orman yangını çıktı.
 
Alınan bilgiye göre, Örmepınar Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın şiddetiyle yayılmaya başlayan yangına, Aydın Orman işletme Müdürlüğüne bağlı 4 arazöz, 4 yangın söndürme ekibi ile Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri müdahale etti.
 
Kontrol altına alınamayan alevlere, Manisa, Denizli, İzmir, Uşak ve Muğla'dan gelen itfaiye ekipleri de müdahalede bulundu.
 
Yangına havadan 2 yangın uçağı ile de müdahale ederken, bölgeye 50 arazöz ve su tankeri ile 120 kişilik yangın söndürme ekibi sevk edildi.
 
Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
 
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, orman yangını çıktı
 
İlçeye bağlı Çandere Bölgesi, Köstendere mevkisinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü.
 
Alevlerin birden fazla noktaya sıçraması ve arazinin engebeli olmasından dolayı yangına müdahalenin zor şartlarda yapıldığı bildirildi.
 
Çevre il ve ilçelerden de destek istenen yangına, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 10 arazöz, 2 su tankeri, 4 yangın söndürme aracı ve 2 dozer ile müdahale ediliyor.
 
Menteşe'de orman yangını
 
Muğla'nın Menteşe ilçesinde 2 katlı bir evde başlayan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Ekiplerin ve vatandaşların müdehalesiyle kontrol altına alınan yangında 2 katlı ev kullanılamaz hale geldi, 2 hektar ormanlık alan zarar gördü.