ÜSKÜP (AA) - Cihad Aliu - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Makedonya'daki uzantısı Yahya Kemal Kolejinin eski öğretmenlerinden Dr. Aksu Samet, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi yaşananların ardından hiç tereddütsüz okuldan istifa ettiğini söyledi.

Üsküplü bir Türk ailesine mensup Samet, AA muhabirine, FETÖ okulundan istifa etme sürecini anlattı.

Üsküp'teki Aziz Kiril ve Metodi Üniversitesindeki kimya eğitimi alan ve nanoteknoloji alnında doktorasını tamamlayan Samet, kimya mühendis olarak çalışmak istediğini ancak ülkede bu alandaki yetersiz iş imkanları nedeniyle öğretmenlik yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Birçok başarılı çalışması ve doktorası olmasına rağmen şu an işsiz olduğuna dikkati çeken Samet, arkadaşları ile birlikte yazdığı makalelerin "American Journal of Chemistry", "Dalton Transaction" ve "Turkish Journal of Chemistry" dergilerinde yayınlandığını belirtti.

Uzmanlık alanındaki iş imkanlarının azlığı nedeniyle bir süre işsiz kaldığını ve ardından Yahya Kemal Kolejinde çalışmaya başladığını anlatan Samet, burada 15 yıllık bir öğretmenlik geçmişinin olduğunu söyledi.

Uzun yıllar devam eden memnuniyetsizlik ve iş ortamındaki sorunlar nedeniyle birçok kez buradan ayrılmak istediğini aktaran Samet, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından verdiği istifa kararına dair şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz'da hiçkimsenin aklına gelmeyecek bir olay oldu. O gece televizyon önünde sabaha kadar olanları izlerken, Yahya Kemal Kolejine kayıtlı bir öğretmendim ve bunun için gerçekten üzgünüm. O an hiç tereddüt etmeden, ekmek param, kariyerim ne olacak diye düşünmeden karar verdim ve istifamı yazdım. Yaz tatili olduğu için istifamı resmen 8 Ağustos'da götürdüm. Doğru yaptığımı düşünüyorum ve pişman değilim."

Bu konuda kendisini üzen bir başka durumun da iş aradığında kendisine şüpheli bakılması olduğunu anlatan Samet, bu kolejde sadece profesyonel olarak çalıştığını belirtti.