Arnavutköy Muhtarlar dernek başkanı Hayri Pekçetin tarafından organize edilen programa, Sarot Şirketler grubu yönetim kurulu başkanı Emin Yerdelen, İMDD Başkanı  Selami Aykut ile birlikte yönetim kurulu ekibi ve İstanbul'un 39 ilçesinin muhtarlar dernek başkanları  ve mahalle muhtarları gerçekleşen programa katıldı.

Arnavutköy Hamdi Usta Kuyu Kebabı Restaurant’ta düzenlenen programa 100’ün üzerinde davetli katıldı. İMMD Başkanı Selami Aykut’un yanı sıra İMDD’nin kadın kolları başkanı, Avrupa ve Anadolu yakası bölge başkanları, dernek üyesi muhtarlar, İstanbul’un 39 ilçesinden mahalle muhtarları, Arnavutköy Muhtarlar Derneği Başkanı Hayri Pekçetin, Arnavutköy’deki mahalle muhtarları Sarot Termal Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Yerdelen, kardeşi ve aynı zamanda Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Seracettin Yerdelen katıldı.

PEKÇETİN: BEN ADAY OLMUŞUM GİBİ SEVİNÇLİYİM

Toplantıya katılan davetlileri Arnavutköy Muhtarlar Derneği Başkanı Hayri Pekçetin, Sarot Termal Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Yerdelen ve Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Seracettin Yerdelen kapıda karşıladı. Programın açılış konuşmasını, Arnavutköy Muhtarlar Derneği Başkanı Hayri Pekçetin yaptı.

Pekçetin, Konuşmasında şunları söyledi “Öncelikle tüm muhtarlarımıza hoş geldin diyorum. Benim için bu akşam burada toplanmamızın çok ayrı bir anlamı ve önemi var. Diyebilirim ki milletvekili aday adayı Seracettin Bey olması, bilin ki ben aday olmuşum gibi sevinçliyim, bu anlamlı ve önemli gecede bizleri yalnız bırakmayan siz değerli meslektaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.  Bu akşam burada sayın Seracettin Yerdelen ile birlikte sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duydum. Bölgemizde yakinen tanıdığımız ve her zaman desteğini bizlerden esirgemeyen sayın Emin Yerdelen ve ailesine çok teşekkür ediyorum.  Yerdelen ailesinden Seracettin beyin aday adayı olarak çıkması bizlere ayrı bir sevinç ve heyecan katmıştır. Sayın vekil aday adayımıza şimdiden başarılar diliyorum. Allah yolu açık eylesin dedi.

İMMD BAŞKANI AYKUT; “YERDELEN'E BAŞARILAR DİLEDİ''

Pekçetin’in ardından bir konuşma yapan İstanbul Muhtarlar Dayanışma Derneği (İMDD) Başkanı Selami Aykut; “Arnavutköy Muhtarlar Derneği’nin daveti üzerine düzenlenen bu programa İMMD yönetim kurulu aylık yapmış olduğumuz ilçe ilçe yönetim kurulu toplantısına katılan tüm arkadaşlara ve bu yemekte birlikte olmaktan mutlu oldum.  İMDD’nin de uygun görmüş olduğu bu programa, bizleri önemseyen ve bizlere değer veren, yarın öbür gün inşallah Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gittiğinde, bizlere değer verecek olan vekil aday adayımız Seracettin beye teşekkür ediyorum” dedi.

MİLLETVEKİLLERİ MUHTARLARIN SESİ OLMALI

Milletvekili olacak isimlerin, muhtarların sesi de olması gerektiğinin altını çizen Aykut, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünden esinlenerek şöyle devam etti; “Bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımızın söylediği söz; ‘Parti rozeti altında milletvekili adayı olan kişilerin mahallesinde muhtar olma şansı yoktur’. Bugün parti rozetinin haricinde de muhtarlarımızın yanında olan vekil adayımıza da hoş geldin sefa geldin diyorum. Tamamen kendi çabalarıyla çalışan muhtarlarımızın sesini duyuran, muhtarlara vermiş oldukları önemden dolayı da güzide basın mensupları da aramızda onlara da teşekkür ediyorum ve hoş geldin diyorum. Bizler İstanbul’un her mahallesindeki muhtarlarımızla tanışarak her mahallede evimiz var şeklinde düşünüyoruz. İMDD olarak ihtiyaç sahibi ailelere yardım çalışması kapsamında Muş’ta yardımlar yaptık. Yardımcı olan muhtarlarımıza canı gönülden tebrik ve teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlar, muhtarın siyaseti olmaz denir. Ancak şu ana kadar yapılan çalışmalarda kıyıda köşede kalıp iletişim eksikliğine maruz kalmışız. Oysa ki 2 ay sonra yapılacak olan seçimlerde içimizdeki vekil adayımız Seracettin Bey’in mecliste olması tanıdığımız bildiğimiz bir vekilin, kapısını çalabileceğimiz bir vekilin orada olacağı anlayışıdır. Bu noktada muhtarlar olarak şunu destekliyoruz deme lüksümüz yok. Ancak şunu diyebiliriz, demokrasinin temel taşı ile göreve gelmiş mahalle muhtarlarının yapmış olduğu bir toplantıya gecenin saat 9’unda, seçim arenası içerisinde, her türlü fedakarlığını yaparak, ben de bir muhtar dostuyum diyen bir arkadaşımızın yanımızda olması, bizim yaptığımız sohbetlerin içerisinde ciddi ciddi yer alacağını ve tepe noktadaki idarecilerin dikkate alacağını sizler de tahmin ediyorsunuzdur. Ben bu noktadan dolayı Sayın Vekilim Seracettin Yerdelen’e teşekkür ediyorum. Mevlam çıkmış olduğu yolu hep açık eylesin. Bu bir seçim sürecidir. Hatta geçen gün 56 muhtarımızın temayül yoklamasına katılımı için yetki verdiler. Bu şunu gösteriyor; önemsenmek. Biz hiçbir zaman duruşumuzdan taviz vermedik. Geçen gün TEDAŞ ile yaşadığımız problemde de tavrımızı ortaya koyduk. Muhtarlarımıza mobil mesaj sistemini getirdik. Son olarak Cumhurbaşkanımıza da ilettiğim, muhtar iletişim sisteminin artık yerelde de, ilçe yöneticisi de muhtarı dikkate almalıdır dedim. Kendisi de yemek programında teşekkür etti.  Allah müsaade eder de meclise giderse bizleri unutmayacağından emin olduğum Vekil Adayımız Seracettin Bey’e başarılar diliyorum dedi.

SERACETTİN YERDELEN; “MUTLU BİREY, MUTLU AİLE, MUTLU TOPLUM PROJEM”

Ak Parti İstanbul Milletvekili Aday Adayı Seracettin Yerdelen de İstanbul Muhtarlarına hitaben yaptığı konuşmasında İMDD Başkanı başta olmak üzere, tüm muhtarlara ve basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Yerdelen; “Rabbim adım atmış olduğumuz bu yolda eğer kendi rızasına uygun hareketlerde bulunmayacaksak, siz değerli mahalle temsilcilerimizle, muhtarlarımızla aynı yolda yürümeyeceksek, hizmet kelimesinin içerisinde yer almayacaksak, sizlerin huzurunda Rabbimden böyle bir şeyin nasip olmamasını diliyorum. Rabbim çıkmış olduğumuz bu yolda rızasına uygun hayırlı hizmetlerde bizleri bulundursun. Sizlerle birlikte çıkacağımız bu yolda adımızın önünde ne olursa olsun, ünvanımız ne olursa olsun, bizler yine sizlerin bir kardeşi, sizlerin bir neferi olarak, sizlerle birlikte olmayı nasip eylesin. Hazırladığımız bir proje vardı; ‘Mutlu birey, mutlu yuva, mutlu toplum projesi’. Bu toplum içerisinde yüreklerdeki devleti inşa edemeyen bir insan başka yüreklere hiçbir şekilde etki edemeyeceğini sizlere ifade ediyorum. Sizlerin yürekleri mahalledeki vatandaşlarımızın yürekleriyle bir olmadığı sürece başarılı olacağına inanmıyorum. Sizlerin yıllardır başlatmış olduğu bu mücadeleyi, yine sizlerle birlikte, bizlerde sizlerin kardeşi olarak,  bizlere görev verildiği takdirde- sizlerin isteklerini en üst makama iletmek görev bilincinde olacağının sözünü veriyorum”. Sizleri en içten kalbi duygularımla selamlıyorum. Huzurlarınızda teşekkürlerimi değerli başkana, sizlere, basın mensubu arkadaşlarıma ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen kıymetli abim Emin Yerdelen’e teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

MUHTARLAR’DAN VEKİL ADAY ADAYINA KARPUZ JESTİ

Konuşmaların ardından sırayla tüm katılımcılar kendilerini tanıttılar ve program için Sarot Termal Yönetim Kurulu Başkanı Emin Yerdelen olmak üzere, programa davetlerinden dolayı Arnavutköy Muhtarlar Derneği Başkanı Hayri Pekçetin’e teşekkür edildi. İstanbullu mahalle muhtarları ayrıca Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Seracettin Yerdelen’e de çıkmış oldukları vekillik yolunda başarılar dilediler. Tanıtım ve teşekkür konuşmalarının ardından Milletvekili Aday Adayı Seracettin Yerdelen adına “hayırlı olsun” karpuzu kestiler. Program sonunda tüm katılımcılar toplu fotoğraf çektirdi. Geç saatlere kadar süren program sonunda katılımcılar ev sahiplerine teşekkür ederek ayrıldılar.

Haber: SALİH SÜTLAN