Halep'e yardım için aracını satıyor

  Afyonkarahisar'da bir esnaf, Haleplilere yardım için pikabını satılığa çıkardı.
AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da bir esnaf, Halep'tekilere yardım göndermek için aracını sosyal medya üzerinden satıyor. 

Cemal Çelik (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep için gece düzenlenen bir programa katıldığını ve çok etkilendiğini söyledi. 

Masum insanlar için dua ederken "Bu insanlar için ne yapabilirim?" diye düşündüğünü belirten Çelik, "Zulüm altında olan birçok insan var, bu insanlar için bir şeyler yapılması gerekir diye düşünürken, Allah gönlümüze bunu düşürdü. Aracımı sosyal medya üzerinden satılığa çıkardım. Böyle bir desteğe sebep olacağım için mutluyum." diye konuştu. 

Pikabını, pazartesiye kadar en yüksek fiyatı verene satacağını dile getiren Çelik, şöyle devam etti: 

"Bu benim şahsıma değil, oraya götürebilecek herhangi bir yardım kuruluşuna verilecek. Farkındalık oluşturmak istedim. Burada ben aracın modelinde rakamında değilim, insanlar oraya elinden geldiğince yardımda bulunsun. Bu sadece Halep meselesi değil, zulmün olduğu her yer için bunu yapıyoruz. Bizlerden çok daha farklı yardımlar yapıp da bunu gündeme getirmeyen insanlar var. Elimizden geleni yapalım. Akan kanı durdurmak için maddi veya manevi bugün gönüllüyüz. Oralarda mücadele etmek için de gönüllüyüz. Yalnız değiller, bu millet onların yanında."

Çelik'in, Facebook'taki "Pazartesiye kadar! Halep yardım hesabına kendisi yatıracak şekilde en çok fiyat verene satılık" paylaşımına teklif sunulabiliyor.