Dört yıldızlı emniyet müdürü, cemaat polislerinin teşkilatta nasıl örgütlendiğini anlattı. Sınavlara işaret eden polis şefi, okullardaki yapı değişmeden derin yapının teşkilattan temizlenemeyeceğini söyledi. 
OPERASYONLARIN ardından kızak göreve alınan 4 yıldızlı emniyet müdürü cemata polislerinin Emniyet içindeki örgütlenmesini Gazeteport’a anlattı. İşte, “30 yıldır Işık Evleri’nden yetişenlerin özenle yerleştirildiği polis teşkilatı artık bitti” diyen ve isminin açıklanmasını istemeyen Emniyetçi'nin iddiaları: 

GÜLEN’İN GÜVENLİK TEŞKİLATI 
Polis teşkilatı Gülen'in 'özel güvenlik teşkilatı' oldu. Polis Kolejlerinden akademiye kadar bütün yapı tümüyle değiştirilmeden, bu kişilerin yerleştirdiği cemaat üyeleri meslekten çıkartılmadan devlet bunlardan kurtulamaz. Bunlar bir süre uyur. Bir işaretle tekrar uyanır. ÖSYM'de sorular çalındı. Soruşturma açıldı. Ancak soruları çalan yapıya ulaşılamadı. İlhan Cihaner Erzincan Başsavcısıyken soruşturma başlattığı için makamında tartaklanarak gözaltına alındı. Diğer savcılara gözdağı verildi. 

HAFTADA İKİ KEZ TOPLANIYORLAR 
Şu anda Polis Akademisi öğrencilerinin ve eğitim kadrosunun tamamına yakını cemaat mensubudur. Bu okul öğrencilerinin tamamı hafta sonunda Işık Evleri'ne giderler. Emniyet'in yurtdışına göndereceği yüksek lisans eğitimi, konsolos ve misyon koruma görevlerine gidecek kontenjanının tamamı yine cemaat mensupları tarafından doldurulur. Cemaatçi olmayanlar terfi edemez. Emniyet teşkilatı içindeki komisyonları ele geçiren cemaatçiler terfisi gelen amirleri terfi ettirmez. Terfi ettirilmeyenler mahkeme kararıyla rütbelerini alırlar. Polis Koleji'nde ve Akademi'de Gülen teşkilatı mensupları haftada iki kez salı ve perşembe günü toplanır. 

MAAŞLARIN BİR KISMI CEMAATE
Bu toplantılarda abiler kendilerine bağlı olan öğrencilere veya polislere tebliğleri iletir. Her cemaat üyesi maaşından bir miktar parayı cemaate vermek zorundadır. Bu para abiler tarafından toplanır. Bir kısmı abilerin ihtiyacı için ayrılırken geri kalanı ise bir havuzda toplanarak hizmet hareketine aktarılır. 

ÖNCE CEMAAT KONTENJANI
Şu anda polis memuru yetiştirilen Polis Meslek Yüksek Okullarına öğrenci alınırken önce cemaatin mensupları yerleştirilir. Onlardan arta kalan kontenjana ise sıradan vatandaşlar alınır. Bu da sınavlarda sorulacak soruların önceden alınarak 
cemaatin bu okullara girmesini istediği elemanlarına verilir. İki veya üç soru eksik verilir ki girmesi garanti olsun, tamamını yapıp dikkat çekmesin diye. Zaten bunların dışından bu okullara girecekler o kadar yüksek not alamazlar.