Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, CHP ve MHP'ye  yönelik kapatma davası hazırlığı iddialarına ilişkin, "Böyle bir bilgi sahibi  değiliz biz. Nereden bu bilgilendirme olmuş, onu ben bilmiyorum. Bu bilgilendirme  ne kadar doğru, ne kadar yanlış bunu biz bilmiyoruz. Doğru da olmayabilir. Onun  muhatabı biz değiliz, muhatabı başsavcımızdır" dedi. Başkan Cirit, Yargıtay Binasında basın odası açılışında gazetecilerin  sorularını yanıtladı. 
 
Bir gazetecinin, CHP ve MHP'ye yönelik kapatma davası hazırlığı  iddiaları bulunduğunu hatırlatarak, "Başsavcılığın görev alanına girdiğini  biliyoruz ama yine de siz bunu demokratik hak ve özgürlükler açısından nasıl  değerlendirirsiniz?" sorusu üzerine Cirit, "Böyle bir bilgi sahibi değiliz biz.  Nereden bu bilgilendirme olmuş, onu ben bilmiyorum. Bu bilgilendirme ne kadar  doğru, ne kadar yanlış bunu biz bilmiyoruz. Doğru da olmayabilir. Onun muhatabı  biz değiliz, muhatabı başsavcımızdır. Onunla konuşursunuz" diye yanıtladı. 
 
Yeni daireler için yer sorununun çözümüne yönelik soru üzerine Cirit,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Binası'nın Yargıtaya verilmesiyle ilgili mutabakat  sağlandığını bildirdi. Bakanlığın ise Eskişehir yolundaki binasına taşınacağını ifade eden  Cirit, 15 Nisan'dan sonra taşınacaklarını ve 8 yeni ceza dairesini orada  kuracaklarını ifade etti. 
 
Binada, 390 oda bulunduğunu ve buraya 10 daire bile kurulabileceğini  anlatan Cirit, geçici olarak başka yerlere gönderilen tetkik hakimlerin de eski  odalarına döneceğini belirtti. Terör suçlarına bakacak 16. Ceza Dairesine ilişkin soruya karşılık  Cirit, dairenin geçici olarak göreve başladığını kaydetti. 
 
Yasa gereği kurulan yeni 8 dairenin faaliyete başlamasının önem  taşıdığını dile getiren Cirit, şöyle konuştu: 
 
"Geç erişilen adalet adalet değildir, adalete geç eriştiğinizde orada  verdiğiniz şeyin bir önemi yoktur. Onun için öncelikle bu daireleri kurmamız,  işimizi önümüze almamız lazım. Bu nedenden dolayı ilk acil olan tutuklu işlerin  olduğu, 16, 18, 20. ve 21. ceza dairesini bu ek binamızda faaliyete geçiriyoruz.  Şehircilik bakanlığı binası bize verildiğinde diğer 4 daireyi de orada faaliyete  geçireceğiz. Bu kurulan 4 daireyi de oraya taşıyacağız. Biz Yargıtay olarak bir  daha böyle yine çok sayıda üye seçildiğinde böyle bir duruma düşmeyeceğiz. Onlar  odaları, geldiklerinde hazır bulacaklar. Bunun fiziki mekanlarını yapıyoruz.  400-450 bin metrekare ihtiyaç belirledik. Proje gerçekleşirse 2 yıl içerisinde  inşaat zamanı çok fazla zaman almıyor, 1,5 yılda yapılabiliyor. İnşallah 2017'yi  adli yıl açılış törenini orada yaparız." 
 
MAAŞ AÇIKLAMASI: DÜZENLEME YAPILMAZSA
 
Meclis'in 10 günlük bir çalışma takvimi olduğunu dile getiren Cirit,  şöyle devam etti: 
 
"Bu 10 gün içerisinde biz nereden araya gireceğiz bakalım. 5 Nisan'dan  önce Meclis kapatılabilir. Sabah Meclis Başkanı buradaydı, 10 günlük bir çalışma  takvimleri var. İç Güvenlik Paketi, 132 madde olduğuna göre 10 günlük zaman  tamamen alır ama bir de şey meselesi var: Bizim maaşlarımız müsteşar maaşına  endeksliydi, birçok memurun, aşağı yukarı 30 bin, Anayasa Mahkemesi iptal etti  bu maaşları. İptal ettiği için yeni bir düzenleme yapılması gerekiyor en geç 22  Nisan'da. Belki bununla ilgili bir torba yasa getirilmek zorunda. Yoksa maaşlar  yarıya inecek. O yasa getirildiğinde biz araya girebilir miyiz bakacağız. Meclis  Başkanımızın, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın, Adalet Bakanımızın bize  sözü var. Bu yasa konusunda bize yardımcı olacaklarını söylediler. Bu yasa  çıktığında Yargıtay 100 bin civarında dosyanın daha az geleceğini tahmin  ediyoruz. Bu dosyalar da bin liralık, yani yargılama masrafına ilişkin dosyalar.  Bir de hukuk dairelerinde bir ön büro kurarak, daireler arasındaki dosya  transferindeki zamanlamayı, adaletteki hızı sağlayacağız. Bunları yapabilirsek  Yargıtay gibi kurumlar önemli davalara bakar."