Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Derneği ve Spor Kulübü (BOED-DER SK) ile Bartın Belediyesi'nin yaptığı Engelsiz Sanatevi" otizmli ve engelli çocuklara hizmet ediyor. 30 otizmli öğrencinin eğitim aldığı sanatevinde öğretmen, diyetisyen, psikolog ve çocuk gelişim uzmanları çocuklara ayakta durmaları ve yaşamlarını sürdürebilmeleri üzerine çalışılıyor. 

Otizmli öğrencilerin eğitim hayatlarında sıkıntı yaşadıklarını belirten aileler, yardım çağrısında bulundu. Otizmli Önder Yazıcı'nın annesi Candan Yazıcı, "Çocuklarımız için yapabilecek çok şey var. Birilerinin bize yol göstermesi, yer göstermesi ve destek olması lazım. Kendimizi yalnız hissetmek istemiyoruz. Dışarıdaki insanlar da bizi görsünler, fark etsinler. Bizler de yaşamak, mutlu olmak ve eğlenmek istiyoruz" şeklinde konuşarak ötelenmek istemediğini belirtti. 

17 yaşındaki oğlunun 1,5 yaşında otizmli olduğunu öğrenen Nebahat Hızarcı ise çocuklara vebalıymış gibi davranılmasından şikayetçi olarak, "Kendileri gibi öğrencilerden alabilecekleri bir şey yok ama sağlıklı bireylerden alabilecekleri sistem daha kolay. Sosyal anlamda çocuklarımızın gelişmesini, dış ortamlarda kabul edilmesini istiyoruz. Bizim için çare düşünülmesini istiyorum" kelimelerini kullandı.