Hafızoğlu Kebap Salonu'nda düzenlenen programa Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, İlçe milli eğitim şube müdürleri, Kafkas Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Barış Maden, Hafızoğlu Kebap Salonu sahibi Ayhan Aktürk ile Arnavutköy'e yeni atanan öğretmenler katıldı. Düzenlenen programın sunuculuğunu ise Türkiye Kent Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Salih Sütlan tarafından yapıldı. 
Dağ; “Sizler eğitim ordumuzun birer neferisiniz ”
Gerçekleşen programda bir konuşma yapan Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ yeni atanan öğretmenlere başarılar dileyerek, şunları söyledi; "Öğretmenlik, okul dışında da etkileri olacak, öğrencilerinizle hayallerinizde ve rüyalarınızda bile buluştuğunuz bir yaşam şekli olacaktır. Öğretmenliğin kutsal yanını unutmadan, bugünkü heyecanınızı hiç yitirmeden mesleğinizi icra etmelisiniz" diyerek öğretmenlik mesleğinin bir memuriyet mesleği olmadığını, sevgi, anlayış, fedakarlık temeline dayalı özel bir meslek olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti. “Bu anlamda sizi bir eğitim ordusu ya da hizmet ordusu olarak görüyorum. Bir meslek değil, bir hizmet olarak gördüğüm öğretmenliğin kutsiyetini, maneviyatını sizlerle birlikte  ortak duygularla yaşıyorum. Bu uğurda hayatınız boyunca çocuklarımızı eğitme, geliştirme ve hatta dünyaya kazandırma adına verdiğiniz mücadeleden dolayı sizleri takdir duygularıyla karşılıyorum” şeklinde konuştu.İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ öğretmenleri bölge ve okullar ile ilgili de bilgilendirdi.
Maden; Kutsal görevinizde başarılar diliyorum
Daha sonra bir konuşma yapan Kafkas Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Barış Maden ise öğretmenleri tebrik ederek, şunları söyledi. "Kafkas Turizm firması olarak Arnavutköy'de bulunan bir çok okulumuzun öğrencilerini bizler taşımaktayız. Biz Kafkas Turizm olarak bu okullarımızın sadece taşımacılık görevini yapmıyor,  aynı zamanda bu büyük ailenin bir ferdi olarak ülkemizin ve bölgemizin eğitim hayatına her anlamda katkıda bulunmak, üstümüze düşeni yerine getirmek için çaba gösteren bir firmayız. Bu nedenle sizlerle de sık sık irtibatta olacağız. Bizler geleceğimiz olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için sizlere emanet ediyoruz. Ümit ediyorum ki bu gün yaşadığınız heyecan ve sevinciniz meslek hayatınız boyunca her daim yaşamış olursunuz. Biz Kafkas Turizm firması olarak her zaman yanınızda olacağız, sizlerin dostu yol arkadaşı ve ailenin bir ferdi olarak yer almaktan büyük mutluluk ve heyecan duyacağız. Bu gün burada sizlerle bir arada olmaktan büyük bir sevinç duyduk. Sizlerin bu mutlu ve heyecanlı gününde yanınızda yer almak sevincinize mutluluğunuza bizleri de ortak ettiğiniz için başta Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Mehmet Dağ bey efendiye şube müdürlerimize ve siz değerli öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu heyecanı sizlerle birlikte yaşamaktan büyük onur ve gurur duydum.  Sizlerin de bu kutsal görevinde başarılar diliyorum. Arnavutköyümüze hoşgeldiniz" dedi.
Aktürk; Sevincinize ortak olmak bizi onurlandırdı 
Kafkas Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Barış Madenin ardından bir konuşma yapan Hafızoğlu Kebap Salonu sahibi Ayhan Aktürk ise öğretmenlere meslek hayatlarında başarılar diledi ve Hafızoğlu Kebap Salonu'nda ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu şu sözlerle ifade etti; Hz Ali'nin siz değerli öğretmelerimiz için söylediği ''Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum'' sözü sizlerin ne kadar kutsal bir görev üstlendiğini bir kanıtıdır. Bu kutsal görevin ilk sevinci ve heyecanı yaşayan siz değerli öğretmenlerimizle bir arada olmaktan onur duydum. İstanbul'un hızla gelişen bölgesi olan Arnavutköy'de göreve başlamanız ayrı bir sevinçtir. Çünkü İstanbul'un ve Türkiye'nin geleceğine yön verecek bölge Arnavutköy olacaktır. Sizlerde bu bölgede geleceğimiz olan çocuklarımızı hayata hazırlayacak olan eğitim ordumuzun birer neferisiniz. Geleceğimize yapacağınız en büyük güzellik çocuklarımızı ülkemize milletimize hayırlı birer evlat olarak yetiştirmeniz olacaktır. Şimdiden meslek hayatınızda başarılar diliyor Arnavutköy'e hoşgeldiniz dedi.  
Konuşmaların ardından öğretmenlere tek tek söz verilerek kendilerini tanıttılar ve meslek hayatına başlamanın mutluluğunu dile getirdiler. Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program son buldu.
ÖZEL HABER; AYDIN ÇOBAN