Güncel

Sesinizi gizli gizli dinliyorlar!

Kaspersky Lab, 2014'ten bu yana aktif olan casus yazılım Skygofree ile ilgili yeni verilere ulaştı. İtalya menşeili bir casus yazılım gizlici kullanıcı verilerini topluyor. Kaspersky Lab, "Skygofree" olarak adlandırdığı spyware GPS konumuna göre çevreyi dinleyebiliyor.

'Skygofree' GPS konumuna göre bulaştığı cihazın çevresini dinleyebiliyor, açıkları bulunan Wi-Fi ağlara bulaşıyor ve WhatsApp verilerine Android Accessibility Service ile ulaşabiliyor.

Sahip olduğu bir özelliği ile milyarlarca satış gerçekleştiren markanın pil koruma yöntemini de atlatabiliyor. Kendisini 'korunan uygulamalar' listesine koyabilen Skygofree, ekran kapandığında kapanmıyor. Skygofree gibi gelişmiş mobil zararlı yazılımlardan korunmak için uç noktalardaki tehditleri belirleyip engelleyebilen, Kaspersky Security for Mobile gibi sağlam güvenlik çözümleri kullanmayı tavsiye ediyor.

Skygofree tehlikesinden korunmak için Play Store dışında hiç bir yerden uygulama yüklenmemesi gerektiğini Kaspersky Lab belirtiyor. Web sitelerinin ve sayfaların URL'lerinin doğru olmasına dikkat edilmesinin faydalı olacağını bir kez daha hatırlatıyor. Bilinmeyen kaynaklardan gelen e-postalara dikkat edilmesi ve web sitelerinin kaynağını ve bütünlüğünü iki defa kontrol etmeleri de öneriliyor.