Güncel

Hayalet kasabalar

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Ancak tarımsal sorunlar şehre kötü zamanlar yaşattı. 1892 ve 1922 yılları arasında tarımsal sorunlardan birçok insan taşındı.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Kasaba'da kalan diğer insanlar'da, yaşanan deprem savaş ve heyelanların artından burayı terkedip Craco Peschiera adlı başka bir vadiye taşındılar.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Bu sebeple Craco bu güne kadar terk edilmiş ve harabe bir devlet olarak kaldı.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Gunkanjima, Japonya Nagasaki Bölgesinde bulunan ve 505 ıssız Japon adalarından biridir.Ada'dan yeraltı kömürü çıkarma amacıyla,bir şirket tarafından 1890 yılında satın alındı. 1916 yılında Kasırgalardan korunma amaçlı, adada ilk beton bina inşa edildi.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! İşçiler için güvenli bir bina olan bu binalar adayı Japonya'nın en yoğun nüfuslu şehirlerinden biri haline getirdi. Ancak kömür madenleri , tüm dünyada kapatılıyordu dolayısıyla 1970 yılında Mitsubishi de kapattıklarını açıkladı.Bu bölgeye seyahat yasaklandı

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Chaitén, Şili 1933 yılında kurulan bu şehir 9000 yıl boyunca uyuyan, sonrasında bir volkan ve beklenmedik bir şekilde gün boyunca yoğun yağışlar sonucu sel yaşandı.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! 2008 yılında bir hayalet kasaba oldu.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Chaiten 2011 yılında yeniden inşa edilmeye başladı ve halen devam etmektedir.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Tawergha, Libya Libya Ulusal Geçiş Konseyi 2011 yılında milisleri kullanarak bu şehri boşalttı.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Savaş siyasetinin kurbanı olan şehir, birgün tekrar iskan olma potansiyeline sahip olduğu için ne yazık ki, burada yaşayan halka evlerini geri veremiyorlar.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Ağdam, Azerbaycan Bu hayalet kasabada bir zamanlar 150.000 kişi yaşıyordu

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin desteğindeki Ermeni güçler tarafından işgal edildi. Ve nüfuun doğuya göç edilmesi sağlandı.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Bugün Ermeni ve Azeri kuvetleri arasındaki tampon bölgede yer alan Ağdam, tamamen hayalet bir şehir görünümündedir.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Centralia, Pensilvanya Pensilvanya madenleri 1856 yılında açıldıktan sonra hızla büyüyen bir kömür maden şehridir.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Kasaba, okullar, tiyatrolar, evler sürekli gelişim içerisindeydi. 1962'de işçiler tarafından bir hata sonucu çıkan yangın söndürülemedi.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Yeraltı kaynakları bile yanan şehir Pennsylvania eyaleti tarafından kınandı.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Şehir haritadan iptal edildi ve posta kodu silindi buna rağmen hala kasabada kalan meraklı 10 insan var.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Fordlândia, Brezilya Henry Ford'un unutulmuş 'orman kenti' olarak bilinen, Fordlândia büyüyen kauçuk amaçları için potansiyel bir sanayi kenti olarak 1928 yılında kuruldu.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! İlerleyen yıllarda verimsiz arazi üzerine kurulan şehir istenileni veremedi ve işçiler 1930 yılında ayaklandı. Kısa bir sürede sonrada terkedildi.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Kadykchan, Rusya Sovyetler Birliği çöktüğünde, Kadykchan berbat kentlerden biriydi. Eğitim, tıbbi bakım ve su kaynakları gibi sorunlar yaşayan halk , kenti terk etmek zorunda kaldı.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Mağdur halka Devlet tarafından yardım edildi, konut yardımı yapıldı. Trajik ama, kenti aceleyle terk etmek zorunda kalan halk unuttukları oyuncak, mobilya ve kıyafetlerini hala bulmaya çalışıyorlar.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Wonderland Lunaparkı (Pekin, Çin)

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Kayaköy, Türkiye Kasaba, 1700 yılında inşa edilmiş ve o zamanlar 2.000 kişiyi barındırdığı biliniyor.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşü ve 1. Dünya Savaşı'ndan sonra, Türkiye Yunanistan nüfus savaşı başladı.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! 1923 Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi ile Kayaköy'de iskan edilen Batı Trakya Türklerinin buradaki altyapıya ayak uyduramamaları nedeniyle buradan göç ettiler.

Hayalet kasabalar İşte dünyanın çeşitli yerlerinde, bir zamanlar insan yaşamının olduğu ancak bu gün terk edilerek hayalet kasabaya dönmüş yerler... İçlerinde bir de Türk kasabası var! Sert kışlar geçiren köy terk edildiğinden beri oldukça yaşlandı ve eskidi desek yanlış olmaz.

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler... Rusya, Doğu Sibirya'daki eski bir elmas madeni Doğu Sibirya, Rusya içinde bulunan eski açık ocak elmas madeni

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler... Arjantin Buenos Aires'te bulunan bir turist köyü

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler... Kolombiya'da Hotel El Salto.

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler... Tayvan Keelung'da terk edilmiş daireler.

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler... Tayvan'da çürümeye yüz tutmuş evler

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler... Bulgaristan'da Buzludzha Anıtı

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler... Güney İtalya'da terk edilmiş bir değirmen

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler... İtalya'da terk edilmiş bir ortaçağ köyü

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler... Polonya terk edilmiş bir tren istasyonu

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler... Spree Park, Berlin, Almanya

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler... Gulliver'in Gezileri Parkı, Kawaguchi, Japonya

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler... Dadipark, Dadizele, Belçika

Dünyanın terk edilmiş en güzel yerleri Geçmişte bu yerlerde yaşam vardı. Ancak bu gün insanlar tarafından terk edilmiş bir haldeler... İşte bakıldığında hayran bırakan ama kimsenin gitmediği ıssız yerler...