Enplus Masters Kadınlar Tenis Serisi’nin tanıtım toplantısı yapıldı

Galatasaray - Fenerbahçe (EK FOTOĞRAFLAR) Galatasaray - Fenerbahçe (EK FOTOĞRAFLAR)

İSTANBUL, (DHA)- Enplus ile Türkiye Tenis Federasyonu’nun (TTF) iş birliğinde düzenlenecek Enplus Masters Kadınlar Tenis Serisi’nin tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Masters seviyesinde bir seriyi kapsayan üç kadınlar turnuvasının ilki 1-9 Haziran 2024 tarihleri arasında TTF İzmir Tenis Merkezi’nde, ikincisi 1-7 Temmuz 2024 arasında TTF Ankara Tenis Merkezi’nde, üçüncüsü 16-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında da TTF İstanbul Tenis Merkezi’nde gerçekleşecek. Swissotel The Bosphorus Istanbul’da düzenlenen Enplus Masters Kadınlar Tenis Serisi’nin tanıtım toplantısına Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Enplus Ceo’su Murat Hatipoğlu ve milli tenisçi Ayla Aksu katıldı.

Kadının toplumun geleceğinin şekillenmesinde önemli bir rolü olduğunu ifade eden Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Toplumun en değerli parçası olan aile yapısında anneler çocukla temasa geçen ilk kişidir. Bir anlamda ilk arkadaşımız ve ilk öğretmenimizdir. Kadınlarımız, çocuklarımızın geleceklerinin planlanmasında merkezi bir role sahiptir. Toplumda kadınların bu rolü aynı zamanda daha sağlıklı ve başarılı bir toplumun inşası için vazgeçilmezdir” şeklinde konuştu.

“KIZLARIMIZIN HEYECANINA ORTAK OLMAK YÖNETİCİ OLARAK BİZLERİ EN MUTLU EDEN DUYGU”

Kız çocuklarının tenis ile büyüdüğünü söyleyen Cengiz Durmuş, “Anadolu'nun dört bir yanından kız çocukları Çağla Büyükakçay'ın, Ayla Aksu'nun başarılarını izleyerek tenisle kendilerine bir yaşam yolu çiziyorlar. ‘Bir gün ben de Milli formayı giyeceğim’, ‘O kupayı ben kaldıracağım’ motivasyonu ile çalışan kızlarımızın heyecanına ortak olmak yönetici olarak bizleri en mutlu eden duygu” dedi.

“YEPYENİ BİR SERÜVENİN KAPILARINI ARALIYORUZ”

Tenisi tabana yayma çalışmalarında gerek genç yetenekleri keşfederken gerekse kadınlara profesyonel kariyerlerinde ilerleme fırsatı sunan organizasyonlar gerçekleştirirken fırsat eşitliğini her zaman temel ilkelerden biri olarak gördüklerini belirten Durmuş, “Başarıya ulaşmak için elbette bizimle aynı pencereden bakan vizyonumuzun ortak olduğu paydaşlarla çalışmalarımızı yürütmemiz gerekmekte. Çalışmalarımızı yürütürken kadınların en büyük destekçilerinden biri olan Enplus, federasyonumuz için çok önemli bir yol arkadaşı oldu. Enplus A Milli Kadın Takımımıza ve Uluslararası W60 İstanbul Kadınlar Turnuvasına sponsor olarak kadın tenisinin gelişimi için çok önemli etkinliklere imza attı. Bugün ise yepyeni bir serüvenin kapılarını aralıyoruz. Enplus Masters Kadınlar Serisi ile kadınların tenis sahnesindeki görünürlüğünü artırmaya yönelik yepyeni bir turnuvayı sizlere duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye Tenis Federasyonu'nun Ankara, İstanbul ve İzmir'deki tesislerinde gerçekleşecek 2 ulusal 1 uluslararası Master turnuvalarında Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen kadın sporcular kupayı kaldırmak için mücadele edecek. Enplus'a kadınlarımızın tenis sahnesinde daha görünür olmasına imkan sağlayacak bu organizasyonlara verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyor, hepinizi bu üç organizasyonun heyecanını bizlerle birlikte yaşamaya davet ediyorum” yorumlarında bulundu.

MURAT HATİPOĞLU: TENİSE DAİR ÇALIŞMALARDA İSTİKRARLI OLMAYA KARARLIYIZ

Türkiye’de genç kızları özellikle desteklemek istediklerini ifade eden Enplus Ceo’su Murat Hatipoğlu, "Sponsorluk sürecimizde Sayın Cengiz Başkanla çok güzel bir iletişimimiz oldu. İş birliğimizi daha istikrarlı, daha sürdürülebilir bir yapıda nasıl geliştirebileceğimizi düşündük. Bu sene itibariyle de önümüzdeki üç yıl için özel bir sponsorluk anlaşması yaptık. Her yıl İzmir, Ankara, İstanbul’da özel bir Enplus Kadın Masters Cup düzenleyeceğiz. Biz şirket olarak kendi şirketimizin içerisindeki kadın çalışanlarla birlikte dışarda da destek vermiş olduğumuz bir takım sosyal sorumluluk projeleriyle beraber Türkiye’de genç kızlarımızı özellikle desteklemek istiyoruz. Sayın Cengiz Durmuş’un tenise olan tutkusu ve konsantrasyonu ile Türkiye’de bu alanda gözle görülür bir hareketlenme ve gelişim olduğunu görüyoruz. Federasyonun dünyanın en iyi sporcusunu çıkarma konusunda ciddi çalışmaları mevcut. Gerçekten dünya standartlarında sporcularımız var. Bu iş birliğimizi pekiştirmek için tenise dair çalışmalarda istikrarlı olmaya kararlıyız. İlk etapta üç yıl sürecek ancak ilerleyen yıllarda daha da uzun soluklu iş birliklerimiz olacak” ifadelerinde bulundu.

AYLA AKSU: BİZ KADINLAR OLARAK DESTEKLENMEYİ İSTİYORUZ

Kadın sporuna desteklerden dolayı teşekkür eden Milli tenisçi Ayla Aksu, "28 yaşındayım. 23 yıldır tenis oynuyorum. 23 yılda 8 yılda milli takımda yer aldım bunların beşi A Milli Takımdı. Geçen sene Enplus A Milli Kadın Takımımızın sponsoru oldu. Böyle sponsorluklar bizim için çok değerli. Kadın sporunu desteklediğiniz için teşekkür ediyoruz. Serana Williams ve Sharapova gibi kadın sporcuları izleyerek ben onlar gibi güçlü bir kadın tenisçi olmak istiyorum diyerek bu spora başladım. Çağla Büyükakçay’ı rol model aldım. Bize büyük kupaların kazanılabileceğini gösterdi. Ben de genç sporcularımıza davranışlarımla ve korttaki başarılarımla çalışma etiğimle iyi bir rol model olmak istiyorum. Enplus Masters Kadın serisinin de kadın tenisinin gelişmesinde ve büyümesinde çok büyük bir rolü olacağını düşünüyorum. Biz kadınlar olarak desteklenmeyi istiyoruz. Bize bu önemi verdikleri için Enplus’a çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

(FOTOĞRAFLI)