Babalar Günü’ne az bir zaman kala perakendede alışverişlerinde hareketlilik söz konusu. Pazar günü kutlanacak bu özel gün için piyasalarda yüzde 30’luk artış bekleniyor. Özellikle erkek giyim markaları bu hareketten en çok yararlanacak. İndirimler artarken, son dakikada alışverişin daha hareketleneceği tahmin ediliyor.

Son dakikalarda yoğunluk artar

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, bu dönemde bütün markaların indirime gittiğini belirterek, “Genel olarak alışverişte trafik az. Ancak Babalar Günü’nün en az yüzde 30’luk bir hareket getirmesini bekliyoruz. Türkler olarak son dakikacı olduğumuz için son günlerde yoğunluğun daha da artacağını öngörüyoruz” dedi.

Geçen yılın rakamları geçilebilir

Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Babalar Gününde satışların arttığını belirterek, “Satış adedi olarak geçen yılın üzerine çıktık. Geçen yılın rakamlarını geçmeyi umuyoruz. Yüzde 30’luk indirim kampanyamız var. Bu yıl da gömleklerimiz ve inovatif ürünlerimiz tercih edilen hediyelerin başında” dedi.

‘Tıraş makinesi ve telefon gözde’

Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, “Mağazalarımız, sitemiz ve mobil uygulamamızda yoğun hareketlilik gözlemliyoruz. Son güne kadar hızlanarak devam edeceğini öngörüyoruz. Ürün bazında tıraş makineleri, saç sakal bakım kitleri en üstlerde. Akıllı telefon ve tablete talep yüksek. Teknoloji yine ilk sırada. Bu özel günde yüzde 30’luk artış yakalamayı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bonsai alanlar var

Çiçek Sepeti CCO’su Ceyhun Turan, “Babalar Günü’nde çiçek satışları Anneler Günü ya da Sevgililer Günü’ndeki hacimlere ulaşmasa da babaları için de özellikle bonsai, antaryum, guzmania gibi saksı bitkilerini ve dekoratif teraryum çeşitlerini tercih eden müşterilerimizin sayısı oldukça fazla” açıklamasını yaptı. (Milliyet)