Lüksemburg merkezli içecek şirketi ,Şalgam suyu üretiminde Türkiye’nin bilinen en önemli firmalarından Doğanay Gıda'nın yüzde 100'ünü devralmak üzere Rekabet Kurumu'na başvuru yaptı.

Temeli 1960’lı yıllara dayanan gıda şirketi, ilk üretimini Adana’daki Hacı Ömer Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu tesiste 1997’de gerçekleştirdi. Remzi ve Rafet Doğanay kardeşler tarafından yönetilen şirket, şalgam suyu ile birlikte limonata (sade/naneli /şekersiz),çilek suyu, ananas suyu, limon suyu, limon sosu, üzüm sirkesi, elma sirkesi, balsamik sirke, nar ekşisi, nar ekşisi sosu, nar ekşisi sosu ve sarımsaklı acı sos da üretiliyor.

Rekabet Kurumu'nun yaptığı açıklamada Doğanay Gıda’yı Lüksemburg merkezli Purple Beverages satın alıyor. Anlaşma sağlanırsa, Doğanay’ın yüzde 100'ü Lüksemburg merkezli şirkete verilecek.

RK'dan yapılan açıklamada; Sebze ve meyve suları imalatı yapan Doğanay Gıda Tar. ve Hay. San. ve Tic. A.Ş'in yüzde 100'ünün, Purple Beverages Sarl tarafından devralma işlemi başlatıldı.