Emekliler için 2017 yılında getirilen promosyon alma hakkında şart 3 yıl boyunca maaş alınan bankayı değiştirmemekti. Daha önce 300, 375 ve 450 TL olarak üç rakam ödenirken bu miktarlar bu yılki promosyon ile birlikte arttı.

Dolayısıyla 2017 yılında yasa çıktıktan sonra bankalardan promosyon alan tüm emekliler bu yıl ikinci ücretlerini hem de daha yüksek miktardan alacak.

Bunu ister aynı bankadan isterse bankasını değiştirerek yapabilecekler. Zaten bankalar son zamanlarda bu konuda çok fazla kampanya ve tanıtım yapıyor. ancak tabi içlerinin iyi incelenmesi gerekir.

Sabah gazetesi yazarlarından Faruk Erdem promosyona ilişkin bilgi verdi.

Bu yaz yüzde 5.75 oranında yılın ikinci zammını alan emekliler Cuma gününden itibaren 1000 TL'lik kurban bayramı ikramiyelerine de kavuşacak. Bu ödemelerin yanında yukarıda anlattığımız gibi birçok emekli izin de promosyon alma hakkı oluştu.

3 yılını tamamlayan herkes ikinci promosyonunu alacak. Promosyonla ilgili çok sayıda sorular geliyor. Bu konudaki bazı sorular yanıtlandı.

HANGİ EMEKLİLER PROMOSYON ALIYOR?

Emekli maaşı bağlanan herkes bir banka seçerek promosyon almaya hak kazanıyor. Eski-yeni tüm emeklilerin hakkı var.

PARAYI ALMANIN BİR ŞARTI VAR MI?

Emeklinin seçtiği bankaya '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü vermesi yeterli. Fatura talimatı verme, kredili hesap, başka emekli müşteri getirme gibi şartlar yok. Bunları öne süren bankanın ekstra bir getirisi yoksa tercih etmeyin. Çünkü promosyon almak için bu tür şartlar bulunmuyor.

İKİNCİ PROMOSYON NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekliler için promosyon 2017'nin Şubat ayı sonunda hayata geçti. Bu tarihte başvurup promosyonu alanların 3 yıllık taahhüt süresi bu yıl doluyor. İkinci ödemeler 3 yıl dolunca yapılacak.